БК «Запоріжжя-ZOG» сьогодні стартує в розіграші Кубку України

 

bc_zp060316 (6)1 листопада в київському Палаці спорту «Авангард» запорізькі баскетболісти зіграють перший матч 1/8 фіналу цьогорічного розіграшу Кубка України. Їхнім суперником буде столичний аматорський клуб «Каштан».

 

 

Втім, аматорським цей колектив можна вважати лише умовно. Адже імена таких професіоналів, як Дмитро Забірченко, Андрій Лебедєв і Олександр Нєруш, добре відомі уболівальницькому загалу. Менш титулований 27-річний центровий Іван Полєжаєв, але й він, і перспективний гравець задньої лінії Іван Безпалюк входять до числа лідерів колективу. Хто не потребує зайвих рекомендацій, так це наставник «Каштана» Станіслав Медведенко, за плечима якого виступи не тільки у клубах вітчизняного елітного дивізіону, а й у NBA («Лейкерс», «Атланта Хоукс»).

 

 

За підсумками минулого сезону «Каштан» посів третє місце у так званій регіональній Лізі Монстрів, а на шляху до нинішньої 1/8 фіналу Кубка України здолав опір резервних складів «Черкаських Мавп» (75:80, 104:75) і «Кривбасу» (79:73 і 88:74).

 

 

Головний тренер БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» Дмитро Щиглінський побоюється, що його підопічні не встигнуть повноцінно відновитися до першого кубкового матчу:

 

«У нас дуже щільний ігровий графік. Протягом восьми днів довелося провести 4 календарні зустрічі. Особливо велике фізичне навантаження припало на гравців основного складу. Практично у моєму розпорядженні одне ранкове тренування в понеділок, під час якого проведемо комплекс заходів, спрямованих на відновлення кондицій гравців. А вже увечері вирушимо до Києва. Враховуємо, що серед наших  суперників є кілька виконавців, яких із задоволенням прийняла б до своїх лав не одна команда Суперліги. Розуміємо й те, що наше представництво в елітному дивізіоні вітчизняного баскетболу є додатковим подразником для аматорського столичного колективу. Але мета у нас одна – перемога і в київському двобої, і в матчі-відповіді 6 листопада у Палаці спорту ПАТ «ЗАБ».

 

 

Прес-служба БК «Запоріжжя-ZOG»