Запорізькі каноїсти відзначилися на Кубку України

З 2 по 6 травня у Дніпрі пройшов Кубок України з веслування на байдарках та каное пам’яті олімпійської чемпіонки Юлії Рябчинської. В змаганнях взяли участь 430 спортсменів. Збірна команда Запорізької області, у складі якої були спортсмени з Запоріжжя, Енергодара та Оріхіва, вдало виступила на цих змаганнях.

 

Так на олімпійській дистанції 1000 м в каное двійці спортсмен ДЮСШ Локомотив м.Запоріжжя Лев Кірпік разом зі спортсменом із Дубно Владом Братащуком в напруженій боротьбі вибороли перемогу, випередивши найближчих суперників на півтори секунди та фінішувавши з часом 3.52. Також, днем раніше, Лев виборов бронзову нагороду в заїзді каное одиночок на 500 метрів.

Енергодарська спортсменка Людмила Бабак вже привчила вболювальників до своїх перемог на довгі дистанції. Вона традиційно завоювала перше місце на дистанції 5000 метрів в каное одиночці. Також Людмила здофбула три срібла та одну бронзову медаль у каное одиночці та каное двійці на дистанціях 500м та 200м.

Срібну нагороду виборов енергодарець Денис Давидов у заїзді каноїстів на 5000метрів.

 

Лічених секунд не вистачило Артему Синявському та Володимиру Лазарєву щоб зачепитися за медаль в заїзді байдарок двійок на дистанції 1000м. Вони фінішували четвертими.

 

Федерація каное Запорізької області