У Запоріжжі розіграли медалі юнацького чемпіонату України з пляжного волейболу

У Запоріжжі відбувся чемпіонат України з пляжного волейболу. Вікова категорія учасників – до 14 років. На старті зібралося 55 команд. Із них 27 чоловічих і 28 жіночих.

Ю-14 є наймолодшою віковою категорією чемпіонатів України. Для більшості цих волейболістів національна першість у Запоріжжі стала дебютною. Втім, є й винятки. Головний суддя змагань Сергій Щетинін говорить, є і спортсмени, які вже протягом кількох років беруть участь у чемпіонатах України у різних вікових категоріях, передає телеканал Z.

Щодо регламенту першості, у порівнянні з минулими роками, чемпіонат зазнав невеличких змін – з двох до одного було зменшено кількість турів, проте збільшено кількість самих чемпіонатів, пояснює Сергій Щетинін.

Причини любові до пляжного волейболу у Ярослава Усика і Руслана Витюка збігаються. Обидва відзначають адреналін, класні відчуття, коли, наприклад, відбиваєш м’яча у падінні. До того ж ця гра передбачає підвищену особисту відповідальність. У матчі у Запоріжжі Ярослав і Руслан, упевнено переграли суперників.

Із невимушеним, втім, переможним настроєм, на старт завітали Влада Костюченко та Олена Кромп. У майбутньому ці дівчата мріють представляти Україну за кордоном. Перші кроки волейболісток вражають. У одному з поєдинків вони подолали опоненток із загальним рахунком 2:0, причому у другому сеті були за крок до того, щоб не пропустити жодного м’яча.

За підсумками змагань серед юнаків перша сходинка за дуетом Лункан/Скрипниченко з міст Кропивницький і відповідно Чорноморськ. Серед дівчат першість за парою Гошилик/Бойко, – Новий Розділ, Нова Каховка.