«Запоріжжя» виграє битву в «Тернополя» за четверте місце!

Сьома поспіль домашня перемога в чемпіонаті дозволила команді Валерія Плеханова обійти «Тернопіль» у турнірній таблиці

БК «Запоріжжя» – БК «Тернопіль» 82:74 (27:21, 14:10, 18:19, 23:24)

«Запоріжжя»: Кеффі (33 + 4 підбирання + 9 передач), Сізов (12 + 5 підбирань + 4 передачі), Мальчевський (5 + 4 підбирання), Грицак (9), Тихонов (10 + 5 підбирань) – старт; Міхєєв (3 + 3 підбирання), Тітов (2), Маяускас (8), Морозов.

Головний тренер: Валерій Плеханов

«Тернопіль»: Головчик (3), Калхун (21 + 5 підбирань + 8 передач), Кольченко (5), Агафонов (14 + 5 підбирань), Югба (13 + 6 підбирань + 3 передачі) – старт; Подковиров (2), Кальніченко (16 + 6 підбирань), Сандул (3 передачі).

Головний тренер: Дмитро Забірченко

 

СТАТИСТИКА МАТЧУ

 

Обидві команди з величезними надіями підходили до звітної зустрічі. Переможець отримував четверте місце в турнірній таблиці за тур до завершення регулярного чемпіонату, що надає перевагу свого майданчика в чвертьфінальній серії плей-оф з п’ятою командою сезону. Ще один важливий мотиваційний момент – гравці «Запоріжжя» жодного разу в сезоні не перемагали «Тернопіль». Зараз  випав найкращий момент для цього. Команда Валерія Плеханова підходила до важливого поєдинку в прекрасній формі – шість поспіль домашніх перемог.

Свій настрій гравці «Запоріжжя» продемонстрували з перших хвилин. Відмінний відсоток реалізації кидків з гри (12/16 – 75%) забезпечив переможні цифри в рахунку 27:21. Господарі впевнено вигравали щит (8/4), але грішили з втратами (4/1). Майк Кеффі менше ніж за дві хвилини набрав сім очок, ставши найрезультативнішим у чверті. Цей статус американець збереже до самого завершення матчу. У другій чверті команди рідше атакували, більше концентруючись на захисній роботі. Але приціл залишився кращим у «Запоріжжя». «Тернопіль» реалізував лише чотири кидки з 13 спроб. Через це команда Дмитра Забірченка відпустила суперника на відстань «-10». Окрім Майка Кеффі, який вправно набирав очки, стабільний відсоток реалізації демонстрував Олександр Сізов. Злагоджена робота в захисті, де працюють абсолютно всі гравці «Запоріжжя», дозволила господарям виграти першу половину – 41:31

На зображенні може бути: 1 особа та текстПісля відпочинку запоріжці вийшли зарядженими і розпочали третю чверть із ривка 7:0. «Тернопіль» проявив психологічну стійкість та зумів не просто витримати удар, а й навіть перевернути гру на цьому відрізку. Не на жарт розігрався Омар Калхун, який і сам влучав, і роздавав передачі. Поступаючись «-19», гості впродовж третьої чверті скоротити відрив до «-9». «Тернопіль» підібрався зовсім близько за п’ять хвилин до кінця гри – 71:67. У момент розв’язки за справу взявся Майк Кеффі. Його розумна організація атак дозволяла партнерам набирати очки, а потрібних ситуаціях американець самотужки вирішував епізод. Заключні хвилини запоріжці провели з максимальною концентрацією в захисті, утримавши «Тернопіль» на безпечній відстані. Перемога 82:74, яка вивела команду на четверте місце в регулярному чемпіонаті.

Американський розігруючий Майк Кеффі після тріпл-даблу в позавчорашній грі з «Київ-Баскетом» знову провів блискучий матч. Особистий рекорд результативності 33 очки та рекордний для нього в сезоні рейтинг ефективності 36. Результат «залізного» Майка, який не пропустив у сезоні жодної гри та відіграв абсолютно в кожному матчі чемпіонату на високому рівні робить його справжньою зіркою цього сезону! Сьогодні вся команда «Запоріжжя» довела, що наш колектив гідний щонайменше четвертого місця в регулярці зі своїми великими надіями у  плей-оф.

 

 

 

 

БК «Запоріжжя» – БК «Тернопіль». Післяматчева прес-конференція. Коментарі переможців

Андрій Грицак, гравець БК «Запоріжжя»:

– Матч був важким, обидві команди боролись за четверте місце, ще нічого не вирішено, залишається зіграти по одному матчу. Нам потрібно було перемагати, щоб вийти на четверте місце і грати спершу домашні поєдинки в плей-оф. Хотілося б їх провести з глядачами. Мені подобається грати в Україні, рівень Суперліги достатньо високий, більшість клубів рівні за своєю силою.

Валерій Плеханов, головний тренер БК «Запоріжжя»:

– Вважаю, що основне завдання ми виконали, домашній майданчик нікому не віддали. Це важливо ментально з точки зору команди-переможця. Деякі хлопці повірили в себе, деякі згадали, що на цьому рівні вони раніше грали не гірше за тих людей, які зараз вважаються зірками Суперліги. Мені приємно, що з цих хлопців ми зібрали дійсно боєздатний колектив. Я вдячний кожному, виділяю абсолютно всіх за шалену віддачу в іграх і на тренуваннях. Так, є помилки, але в баскетболі без них не може бути. Сьогодні ми робили багато помилок. Нарешті вдалося обіграти «Тернопіль», це остання команда, кого ми не перемагали в цьому сезоні. І це єдиний конкурент, з яким у нас негативний баланс. Якщо все складеться, то перший матч будемо грати вдома, дуже хочеться, щоб були глядачі, нам потрібна підтримка і ми хочемо ще пограти в цьому сезоні. Зараз головне завдання відновити гравців і морально, і фізично. Поступово починаємо готуватися до плей-оф.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»