У Запоріжжі відбувся Кубок України з черлідингу

 

У запорізькому палаці спорту «Юність» пройшов 16-й Кубок України с черлідингу. Як розповів президент Всеукраїнської федерації черлідингу Юрій Крикун, ці змагання закрили календар національної федерації на 2020 рік, і мали на меті відібрати спортсменів до складу збірної України, яка наступного року представить Україну на чемпіонаті світу (квітень, США) та чемпіонаті Європи (червень, Італія).

Через карантинні обмеження змагання довелося проводити лише серед дорослих спортсменів, хоча заздалегідь була запланована участь спортсменів різних вікових категорій, і звісно ж Кубок України проходив без глядачів.

Позмагатися за медалі у Запоріжжя приїхали представники десяти областей. Учасники Кубка України розігрували нагороди у категоріях «черлідинг» (групові комбанації) та «черденс» («хіп-хоп», «джаз», «фрістайл»).

Запорізькі спортсмени зуміли здобути на домашньому Кубку України чотири комплекти нагород. Золото в категорії  «Черденс» (хіп-хоп) соло. Золото і срібло у категорії «Черденс» (хіп-хоп) дует. Та бронзові медалі в категорії «Черденс» (хіп-хоп) команда, розповіла віце-президент федерації черлідингу Запоріжжя і Запорізької області Інна Гунько. Також за її словами, за результатами сезону 2020 до складу національної збірної України увійшла  спортсменка з групи підтримки запорізького ГК «Мотор» Дар’я Динькова.

Вже на початку наступного року черлідинг знов повернеться у Запоріжжя — 7-9 березня в палаці спорту «Юність» заплановано чемпіонат України серед дорослих, юніорів та юнаків. Організатори сподіваються, що захід можна буде проводити з присутністю глядачів.

 

«ЗА!спорт»