У Запоріжжі відбувся десятий чемпіонат України з аквабайку

 

На центральному пляжі Запоріжжя відбувся ювілейний, 10-й, чемпіонат України з аквабайку. Участь у змаганнях взяли два десятки спортсменів, які розігрували медалі у п’яти класах.

 

  • Ми втретє проводимо чемпіонат України з авабайку у Запоріжжі, — розповів організатор змагань Олександр Арутенянц, — Звісно очікували більше учасників, але в останній момент багато спортсменів не змогли приїхати на змагання. Ми підготували для учасників трасу європейського зразка, вона така сама як на чемпіонаті Європи 2016 року. Траса швидкісна, є цікаві повороти, там де треба максимально знизити швидкість і навіть загальмувати, є дві паралельні «змійки» — спортсмені можуть обрати по якій проходити, щоб випередити конкурентів.

 

Спортсмени змагалися в акваторії центрального запорізького пляжу два дні. Порадувала участь підростаючих спортсменів, а окрасою чоловічою компанії стала єдина жінка – Ганна Ламах, яка тим не менш зуміла стати призером чемпіонату крани в одному з класів.

Змагання були відбірковими до чемпіонату Європи, який вже на початку липня прийматиме Бельгія. Відзначимо, що право представляти Україну на континентальній першості знов виборов запоріжець Олександр Арутенянц, який торік став чемпіоном Європи з аквабайку.

 

До речі, тих хто не встиг побачити ці видовищні змагання, організатори запрошують на відкритий Кубок Запорізької області, який в серпні обіцяє зібрати в нашому місті спортсменів з різних міст України.

 

Результати Х Чемпіонату України з аквабайку

 

Run Open          

1.Арутенянц Олександр

2.Дедюра Олександр

3.Шимко Олег

 

Ski stock            

1.Білий Данило

2.Левченко Анатолій

3.Ламах Ганна

 

Spark                  

1.Гогунський Андрій

2.Ревяцький Руслан

3.Гребенюк Борис

 

Spark junior

 

1.Державицький Матвій

2.Шимко Денис

 

Ski Open            

1.Білий Данило

2.Левченко Анатолій

3.Ігнатуша Дмитро

 

«ЗА!спорт»