Запорізька “Академія гандболу” стартувала у гандбольній Суперлізі

Свій перший матч після реорганізації клубу провела “Академія гандболу”. На майданчику запорізького спорткомплексу ЗТР підопічні Вячеслава Дідушенка проявили характер і після провального початку (1:8) зуміли здобути перемогу над київським ЦСКА-ШВСМ — 32:23. 11 м`ячів у господарів закинув Ігор Одіноков, за киян 9 разів  відзначився Микола Мороз.

 

«Академія гандболу» (Запоріжжя — Луганська обл.) — «ЦСКА-ШВСМ» (Київ) 32:23 (14:14)

Запоріжжя. СК “ЗТР”. 19 вересня

«Академія гандболу»: Новіков, Лобчук; Глушак 5, Попович 1, Одіноков 11, Плахотін 4, Шпак 1, Літвіненко 2, Черевко 5, Смєлков 3, Нікуличев, Вакула, Денис Тищенко, Сагдєєв, Жовтоножко, Зоркін.  Головний тренер — Вячеслав Дідушенко.

«ЦСКА-ШВСМ«: Ружевич 1, Романов 1, Мороз 9, Телішевський 6, Даниль 1, Сажин 1, Шваюк 1, Гаврилюк 2, Коржук 1, КУльченко, Хоменко, Говрін, Куриленко, Ілля Тищенко, Павловський, Бахотський. Головний тренер — Володимир Леонтьєв.

Судді: Олег Володовський/Андрій Туманов. Делегат ФГУ: Олександр Стеценко

В`ячеслав Дідушенко, головний тренер команди «Академія гандболу»:

«Перша гра і відразу така непроста. Хід матчу став відображенням підготовки, яку ми пройшли — готувались до сезону не так як зазвичай, пізніше почали, виконали не зовсім все, що планували, тому і такий початок був — ми програвали перші 15 хвилин в одну калітку. Але потім хлопці налагодили гру і все пішло так, як має бути. Я задоволений налаштуванням хлопців.

Мене питали про завдання на сезон. Почекайте: наше перше завдання це зберегти команду. Далі ми вже будемо визначатися по ходу чемпіонату. Хоча, звичайно, ми говоримо і будемо говорити про більш чіткі турнірні цілі, скажімо, потрапити до першої четвірки. Головне ж на цьому етапі, що ми тренуємося і граємо. А результат прийде, враховуючи наш досвід. Дякуємо нашій обласній адміністрації і нашій спортивній гандбольній школі, які дуже багато роблять для нас. І саме завдяки цьому команда працює, живе.

11 м`ячів у складі Академії гандболу закинув Ігор Одіноков. Розкажіть про цього хлопця?

Це перспективний гравець, із високим зростом, б`ючий. Але у нас немає гравців, які неперспективні. Кожен з них може вирости у гандболіста хорошого рівня. Коли ми працювали над тим, щоб зберегти команду, наших молодих хлопців смикали, запрошуючи до інших клубів. Але ми їм пояснювали, що по-перше: вони все ж зобов`язані цьому клубу і, хотілося б, щоб вони взяли участь у його збережені і підтримали його. А другий момент: ми можемо виростити їх і підняти на зовсім інший рівень, тоді у них відкриються вже зовсім інші можливості ніж зараз. Дякуємо цим хлопцям, вони зрозуміли: ми працюємо і для того, щоб підняти їх рівень, а від цього залежатиме їхня подальша спортивна доля”.

Федерація гандболу України