Борці організували флешмоб в пам’ять про першого Олімпійського чемпіона Запоріжжя Якова Пункіна

 

Сьогодні, 27 липня, виповнюється 68 років від дня історичної перемоги Якова Пункіна на XV Олімпійських Іграх 1952року в Гельсінкі.

Запорізькі шанувальники боротьби закликають вшанувати пам’ять видатного земляка, який приніс нашому регіону першу в історії золоту Олімпійську медаль, а за деякими версіями є навіть першим олімпійським чемпіоном з України! Городян просять принести квіти до пам’ятника Якову Пункіну, що на бульварі Шевченка, та написати про це у соцмережах.

  • У зв’язку з відомими епідемічними заходами в Україні не влаштовуємо масові заходи, але ця дата не має пройти непомітною. Група провідних борців ЗОШВСМ, тренерів та ветеранів килима о 16.00 зберуться у скульптури прославленого спортсмена і віддадуть шану пам’яті легендарному Якову Пункіну, — повідомляє президент Запорізької міської федерації греко-римської боротьби Валерій Смирнов, — Від імені Запорізької міської федерації греко-римської боротьби прошу всіх, хто знав особисто або багато чув про цю легендарну людину, вибрати зручний для вас час протягом дня, прийти до його скульптури на алеї трудової слави і покласти до її підніжжя квіти, на знак глибокої поваги до пам’яті людини, котра стояла біля витоків створення славних спортивних традицій нашого міста і всього Запорізького краю. І ще попрошу, якщо нескладно, зробіть пам’ятний знімок у скульптури першого Олімпійського чемпіона серед запорізьких спортсменів, і опублікуйте це фото на своїй сторінці в Фейсбуці
Валерій Смирнов біля пам’ятника Якову Пункіну