У Запоріжжі вдев’яте відбувся гандбольний турнір пам’яті Анатолія Невинського

 

У спортивному комплексі «МОТОР СІЧ» пройшов дев’ятий міжнародний турнір з гандболу, пам’яті Заслуженого тренера України Анатолія Невинського.

 

— Він був дуже вимогливим тренером і в той же час дуже справедливим. Хлопці його дуже поважали, бо він ніколи не кричав на них. Він завжди монотонно і тихенько розповідав, як потрібно грати. І чим тихіше, тим уважніше його слухали. Анатолій Федорович був дуже великий психолог, він з дітьми знаходив настільки спільну мову. Міг з легкістю підбадьорити, змусити віддати на тренуванні і в грі останні сили, — пригадує головний суддя змагань В’ячеслав Чувічкін.

 

Змагалися за першість спортсмени 2006 та сьомого років народження. Загалом  14 колективів зі всієї України та навіть гості із закордону – три команди з Мінська та Молдови. Запоріжжя на цих стартах представляють СДЮШОР ім. Лагутіна та школа «ЗТР», а також один колектив із Мелітополя. Приємно відзначити також участь у змаганнях у якості тренера В’ячеслава Лочмана. На цьому турнірі дебют відбувся не лише для його підопічних, а й для нього самого у якості саме дитячого тренера.

 

Ми приїхали з командою 2007 року народження. Це наше перше змагання, адже ми займаємося всього півроку. Для того щоб грати краще, потрібні змагання. Я лише нещодавно почав тренувати дітей, і хочему, щоб вони виросли в першокласних гандболістів. Це чудовий турнір для нашого віку. Вісім команд, хороша школа, гарт. Тут присутні команди з Білорусі, Молдови у всіх них різний стиль гри. Тому вчимося, головне щоб діти показали бажання і прагнення, — розповідає добре відомий запорізьким шанувальникам гандболу В’ячеслав Лочман, який нині тренує дитячу команду  «Київ».

 

У підсумку майже тижневої боротьби пальму першості вдалося здобути одразу двом командам «СКА-Мінськ», друге місце серед юнаків 2007 року народження посіли юні гандболісти з Молдови, а почесну бронзу цієї вікової категорії заслужено отримала ДЮСШ ім. Лагутіна. Щодо старших хлопців — то  тут запоріжцям вдалося вибороти срібло, а замкнули трійку призерів команда «Вишгород». Окремо визначили і кращих гравців у амплуа. Церемонію нагородження переможців та призерів проводили гравці ГК «МОТОР».

 

Анна Клименко