«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» на характері здобула перші перемоги в сезоні

Фото СЕРГЕЯ ЛЕВИЦКОГО

У 4 турі жіночої волейбольної Суперліги запорізька «Орбіта-ЗУ-ОДЮСШ» провела перші матчі вдома, приймаючи гостей з Луцька — команду «Волинь-університет-ОДЮСШ»

 

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» — «ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ»

3:1 (25:23, 19:25, 35:33, 25:19)

3:1 (23:25, 25:23, 25:21, 25:14)

 

Справжній волейбольний трилер видали у Запоріжжі срібний та бронзовий призери Суперліги минулого сезону! І хоча помилок в їхніх діях налічувалося непристойно багато, дівчата обох команд нівелювали їх неймовірною самовіддачею у боротьбі за кожне очко.

 

У першому матчі, наче змовившись, підопічні, відповідно, Ірини Комісарової та Богуслава Галицького зробили ставку на атаку, тож глядачам нудьгувати не доводилося. Споглядалися такі собі принципові міні-дуелі виконавиць у різних амплуа, причому, що цікаво, не відставали навіть зв’язуючі. Зрештою, тут запоріжанка Олена Грицуняк записала до свого активу 10 очок, а лучанка Олена Рудик – 8. Ну, а неймовірно феєричною та, схоже, вирішальною у психологічному плані виявилася третя партія. Тотальні «гойдалки» в ній розтягнулися на добрих 38 хвилин! Запоріжанок за собою вели Анна Харчинська та Вікторія Савченко, лучанок – Анна Артишук (ця молода виконавиця потроху починає вправно перебирати на себе роль головного бомбардира «Волинь-Університету-ОДЮСШ») і Вікторія Даньчак. Та, зрештою, останнє слово залишилося за господарками паркету, які, збадьорені цим успіхом, потім уже мали відчутну перевагу в наступному сеті.

 

Другий поєдинок за своїм сценарієм багато в чому нагадав попередній. Знову атакуюча спрямованість волейболісток переважала захисну, і знову запоріжанки в цьому плані виявилися більш розважливими. Тільки цього разу в їхньому складі «вистрілила» вже Лідія Лучко, яка відзначилася 18 разів. У Харчинської виявилося 15. У волинянок відзначилася Людмила Осачук – 16 очок. У Артишук – 14.

 

Отже, «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» нарешті перервала безпереможну серію в чемпіонаті, що дозволило їй піднятися в таблиці одразу на п’яте місце.

 

Прес-служба ФВУ