Карина Колеснік стає віце-чемпіонкою світу з сумо серед дорослих


Лідер спортивного клубу «ХортА», Майстер спорту України міжнародного класу з сумо, Карина Колеснік, успішно дебютувала на першому в своїй кар’єрі дорослому чемпіонаті світу. 19-річна вихованка ЗТУ Романа Олексійовича Білки виступала в японському місті Осака, де вперше боролася за медалі не лише в новій віковій, а й ваговій категорії – до 73 кг. Нагадаємо, таке рішення було прийнято тренерським штабом збірної України, щоб розвести Карину з лідером збірної Аліною Бойковою, яка виступає у звичній для Колеснік вазі до 65 кг (за правилами на чемпіонаті світу у кожній категорії може бути лише один представник від країни).
Щасливі засвідчити, що у новій вазі, та й ще й в оточенні більш кремезних суперниць, Карина не розгубилася. Вдало виступивши у груповому турнірі, здолавши суперниць з Росії і Тайпею, потрапила до півфіналу, де перевершила господарку дохьо – японську сумоїстку. Лише в фіналі трохи не вистачило запоріжанці спортивного везіння, програвши призерці Всесвітніх Ігор, польській суперниці, Карина Колеснік везе додому срібло дорослого чемпіонату світу! 
Крім того вихованка СК «ХортА» має ще й бронзову медаль, яку виборола в командних змаганнях «стінка на стінку».

 

Карина Колеснік допомогла збірній України стати переможцем Чемпіонату світу х сумо! Здобувши чотири золотих, дві срібних та чотири бронзових медалі, українці випередили у командному заліку представників решти сорока країн, які брали участь  у головному старті планети. Зазначимо, що це перший подібний успіх українців на чемпіонатах світу, до того вигравати командний залік нашим спортсменам не доводилося. Особливо цінним це досягнення виглядає з огляду на той факт, що чемпіонат світу проходив на батьківщині сумо – в Японії, де змагання з цього єдиноборства проводять вже понад 300 років!

 

СК «ХортА»