Катерина Климюк про виступ на чемпіонаті світу: Здається бігла швидко, але я розраховувала на вище місце і на швидший час

Запорізька легкоатлетка Катерина Климюк стартувала на чемпіонаті світу з легкої атлетики, який цими днями приймає Доха. Вихованка ЗТУ Костянтина Рурака змагалася в кваліфікації змішаної естафети 4х400 м. Наш колектив у складі Данила Даниленка, Тетяни Мельник, Катерини Климюк і Олексія Позднякова посів сьоме місце, випередивши лише чехів. Результат української команди – 3.17,50.

 

Катерина Климюк, яка бігла третій етап, поділилася враженнями від свого виступу з прес-службою ФЛАУ:

  • На моєму етапі дівчата почали падати — спортсменка з Бахрейну якось спіткнулася. Я вирішила скористатися цим шансом, але вони зіткнулися прямо переді мною ще й вилетіли на другу доріжку. На віражі я оббігала їх по другій. На пряму виходила також по зовнішній. дістала француженку вже на останніх метрах, як передавала естафету. Але мені сподобалось, я люблю коли щось таке цікаве відбувається. А ще, коли переді мною Таня Мельник бігла, нас мали переставити яка країна за якою, але нас ніхто не розставив – казали виходьте на старт і все. Тож ми почали між собою думати, всі дуже обережно стали. Адже ми знаємо, якщо хтось став на чужу позицію — це дискваліфікація. І кожна виходить, пропускає одна одну -дуже доброзичливий етап вийшов, ніхто не штовхався. Здається бігла швидко, але я розраховувала на вище місце і на швидший час.  

 

Зазначимо, що в забігу, де виступали українці було встановлено новий світовий рекорд — Тайрелл Річард, Джессіка Бірд, Жасмін Блокер і Обі Іґбокве у складі збірної США побили світовий рекорд у новій для чемпіонатів світу дисципліні – змішаній естафеті 4х400 м показавши час 3.12,42.

Крім американців у фінал, який відбудеться завтра, 29 вересня, о 22:35 за київським часом, кваліфікувалися збірні Ямайки, Бахрейну, Великої Британії, Польщі, Бразилії, Індії та Бельгії.