У стартових матчах нового чемпіонату запорізька «Орбіта» програла амбітному дебютанту

Стартував новий чемпіонат української волейбольної суперліги серед жіночих команд. Запорізька «Орбіта-ОДЮСШ-ЗНУ» в першому матчі приймала вдома дебютанта елітного дивізіону – «Прометей» з Кам’янського.

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» – СК «ПРОМЕТЕЙ»
0:3 (19:25, 16:25, 17:25)
0:3 (22:25, 19:25, 12:25)

Утім, дивуватися переможному пориву представниць Кам’янського не доводиться. Адже одразу п’ятеро із них навесні приміряли золоті медалі чемпіонок країни, здобуті в складі «Хіміка». А тут поруч із ним опинилися, зокрема, вправна ліберо Вікторія Дельрос та стрибуча бразилійська діагональна Лайза Феррейра, яка, судячи з усього, взагалі має стати провідним бомбардиром СК «Прометей». Тож не дивно, що якраз екс-южненки та Дельрос із Феррейрою склали основну ударну силу гостей у звітному протистоянні. У підсумку в двох матчах Лайза Феррейра записала на свій рахунок 30 очок, Катерина Дудник – 28, Діана Карпець – 19, Дар’я Дрозд – 14… Щоправда, відсоток реалізації всіх, за винятком Дрозд, відверто не вражає, але, з огляду на величезну кількість помилок запоріжанок та надійний прийом, організований Вікторією Дельрос, для тотальної переваги вистачило й цього.

Що ж до господарок майданчику, то вони насправді дуже старалися, однак ці старання не були підкріплені належною якістю дій. Можливо, позначилася й відсутність головного тренера Володимира Бузаєва. Звідси й обидва результати…

 

За матеріалами прес-служби ВФУ