Бердянська молодь здобула п’ять золотих нагород на чемпіонаті світу з карате

У Запорізькій обласній державній адміністрації вшанували каратистів з курортного міста Бердянськ, які тріумфально виступили на чемпіонаті світу серед дорослих, юнаків, кадетів за версією WKS що проходив в Сербії. З Белграда команда, під орудою Петра Касьяненка, привезла п’ять  золотих, шість срібних та п’ять  бронзових медалей.

 

Золоті нагороди здобули:  Олег Бондаренко, майстер спорту України міжнародного класу — 1 місце в куміте та 1 місце в ката шотокан серед юніорів (18-20 років); Єгор Паньков — 1 місце в куміте серед кадетів (16-17 років); Андрій Безродний — 1 місце куміте в командному заліку (14-15років); Микита Пашков — 1 місце в куміте серед хлопчиків (12-13 років).

 

-Ми знали що наші спортсмени сильні, що вони будуть боротися за медалі. Але що до такого рівня дійдуть — це було складно визначити. На такий результат не розраховували. Сподівалися, що хтось щось  завоює, але то що чотири спортсмени здобуде золото, та ще й в куміте — це серйозне досягнення, -розповів Петро Касьяненко.

 

Цей успіх на сьогодні найбільший в історії бердянської школи карате. І має особливе значення, в світлі того, що карате віднедавна визнали олімпійським видом спорту. Тож запорізькі хлопці цілком мають шанс пробитися у Токіо-2020, відзначила  начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова. Як олімпійський, цей вид спорту матиме фінансову підтримку обласної та місцевої влади, каратисти матимуть шанси виїжджати на змагання коштом держави, а отже збільшуються шанси в перспективі здобути олімпійські путівки.

 

-Ми зацікавлені в тому щоб ми стали однією федерацією. Міцною, сильною, тому що у нас є прекрасні спортсмени, тренери.  І ми виступали в цьому олімпійському виді спорту. Це дасть можливість і мені, і як начальнику управління надати вам фінансову підтримку. Тому що олімпійські види спорту для нашого структурного підрозділу є пріоритетними, — відзначила Наталія Власова.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ