«Беркут» відкрив у Запоріжжі сучасний боксерський клуб

 

Боксерський клуб «Беркут» — один з лідерів боксерською руху Запоріжжя. За сім років свого існування ця команда відданих боксу професіоналів гучно заявила про себе  не лише у Запорізькій області , а й по всій Україні. «Беркут» розпочав в нашому регіоні такий рух, як «чоловіки в ринзі», або «білі комірці» — заняття боксом для дорослих, незалежно від віку та спортивного досвіду. Провів чимало турнірів для дорослих аматорів, і навіть перший родинний турнір з боксу, в якому на ринг виходили цілі династії боксерів.

Поступово родина «Беркуту» росла, а з нею зростала і потреба у новому просторому залі. Раніше команда фанатів боксу займалася у підвальному приміщенні. Цього року мрія нарешті втілилася у життя – сучасний облаштований зал відкрив свої двері за адресою вулиця Незалежної України, 65. З першого погляду видно, що це не просто місце для занять спортом – це справжня домівка, в якій кожен куточок, кожна стіна облаштовані з великим знанням своїх справи і любов’ю до неї.

 

Вчора у новому боксерському залі клубу «Беркут» відбулася визначна подія — церемонію освячення приміщення провів митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

— Ми освячуємо боксерський зал перш за все тому, що спорт відриває дітей від наркотиків, від вулиці, — підкреслив Владика Лука. – Сучасним дітям, які сидять за комп’ютером і не можуть відірватися від телефонів, спортивний зал допомагає усвідомити, що не тільки в телефонах або нових гаджетах сенс життя. Сенс життя в тому, щоб творити добро, свідчити людям про добро. Спорт допомагає формувати характер. Разом з вірою — і людський стрижень. Людина розуміє правильно сенс життя.

 

Разом з Владикою завітав на відкриття боксерського клубу і найтитулованіший боксер України, та один з найвідоміших боксерів світу Василь Ломаченко.

-Років 20 тому у нас не було можливості займатися в таких залах, з таким обладнанням. У таких місцях маленькі хлопчики перетворюються в справжніх чоловіків. Нам залишається лише допомогти і направити їх енергію в правильне русло. І у мене тільки величезна повага до людей, які, не шкодуючи часу, сил і можливостей, відкривають такі зали — відзначив Василь Ломаченко.

 

Про новий зал, перспективи і плани клубу на майбутнє, розповів керівник БК «Беркут» Олександр Курніков.

 

— Давно мріяли про такий зал?

— Нашому клубу сім років, з моменту відкриття нашого попереднього залу я шукав якийсь варіант, щоб покращити умови для боксерів , тренерського складу. І за допомоги запорізького  тренера з боксу Юрія Костенка, вдалося знайти це приміщення. Це був готовий спортзал, там був ринг, м’який зал тренажери, бігові доріжки. А у нас була вже готова ідея, як його облаштувати —  нам саме такого залу не вистачало. Ми вклали сюди максимум наших старань. Адже ми ставимося до своєї справи з любов’ю, з усією душею. Якщо щось робимо – то хочеться зробити це добре. Ми не звикли робити щось наполовину.

— Як вдалося запросити на відкриття самого Василя Ломаченка?

— З Василем Ломаченком ми дружимо близько року. Цієї весни він приїжджав на запрошення Владики Луки до Запоріжжя, відвідував школу-інтернат для дітей-інвалідів на Великому Лузі. І там ми познайомилися, потоваришували. Він пообіцяв приїхати на відкриття нашого нового залу. Але саме в цей час, коли ми фактично відкрили цей зал, у Василя був бій в Лондоні. Але він стримав свою обіцянку і в перший свій вільний час приїхав до Запоріжжя.

— Наскільки великою подією було для ваших вихованців, побачити вживу справжню легенду?

— Коли я подивився на емоції та натхненні обличчя дітей,  зрозумів, що все це не даремно. І можна багато чого віддати, щоб такі емоції були. Жива легенда поруч з тобою, обіймає тебе, дарує тобі своє фото. Це неймовірно!

— Клуб розпочав свою роботу, розкажіть, хто може прийти на заняття?

-Це діти шкільного віку, починаючи з 6 років. Як хлопчки, так і дівчатка. А  також у нас є дорослі групи, для людей будь якого віку та рівня підготовки. У нас такий формат «чоловіки в ринзі», який надаємо людям без боксерського досвіду можливість спробувати себе в ризі. У нас замаються люди різних професій, різного віку. І буває вже за місяць чи півроку знаходять сили і впевненість у собі, щоб вийти в ринг на якомусь турнірі. А це дуже не просто, коли на тебе дивляться твої знайомі, друзі, родина. Адже бокс це такий вид спорту, де можна і  на підлогу лягти. Але у нас на тренуваннях хлопці мотивуються, стають краще завдяки боксу – тримають піст, режим, кидають згубні звички, стають вище в загальному сенсі.

 

Тих, хто хоче приєднатися до дружної родини клубу «Беркут», і відкрити для себе шляхетний та цікавий шлях боксу, чекають за адресою вулиця Незалежної України, 65 (район площі Профспілок), довідки за телефоном: (099) 340 00 81.

 

«ЗА!спорт»