На честь професійного ювілею Леоніда Ключика у Запоріжжі зіграли ветерани «Металурга» і «Шахтаря»

На стадіоні «Славутич Арена» відбувся матч між ветеранами «Металурга» та «Шахтаря». Можливість давнім колегам зійтись у дружньому поєдинку з’явилась завдяки Леоніду Ключику, який відзначає професійне свято – 50 років у футболі. Товариська гра зібрала цілу плеяду зірок запорізького і донецького футболу і завершилася з дружнім рахунком 3:3. Докладніше дивіться в сюжеті телеканалу TV5

Довідково.

 

Після закінчення школи Леонід Ключик працював електрослюсарем на шахті, грав за дорослу команду шахти центральним захисником. У 1968 році після товариської гри з «Вугликом» був запрошений у команду класу «Б».

 

У вересні 1969 був запрошений у запорізький «Металург». Свій перший матч за «Металург» засновник футбольної династії Леонід Ключик провів у далекому 1970 році в другій лізі класу «А», а перший гол на цьому рівні 20-річний Леонід забив 19 квітня 1970 року у ворота сумського «Спартака»

 

Рік по тому разом з «Металургом» завоював титул чемпіона України і, перейшовши в першу лігу, Ключик-старший відкрив свій рахунок забитим м’ячам — 25 травня 1971 року точним ударом у гостьовому матчі вразив ворота кутаїського «Торпедо».

 

Загалом  у складі «Металурга» в сезонах 1970,71,74-80, 83-85 років він провів 386 матчів, забивши 43 м’ячі. Виступав  під прапорами молодіжної збірної СРСР і збірної України, а перейшовши на тренерську роботу в штаб головної команди клубу в 90-х роках минулого століття, передавав свій досвід новому поколінню запорізьких футболістів. З 1999 року і до цього дня Леонід Семенович плідно працює на керівній посаді в секції дитячо-юнацького футболу ПФК «Металург-Запоріжжя».

 

Вважається рекордсменом «Металурга» за кількістю матчів у першості СРСР – 359 ігор.