Єлизавета Бабій стала восьмою на молодіжному чемпіонаті Європи з легкої атлетики, Анастасія Бризгіна пройшла до фіналу

 

Сьогодні на молодіжному чемпіонату Європи з легкої атлетики відбулися фінальні змагання у секторі потрійного стрибка. Україну у цьому виді програми представляла запоріжанка Єлизавета Бабій, яка у кваліфікацій показала кращий результат поточного сезону – 13 м 13 см.

У фіналі, нажаль, покращити результат не вдалося. В єдиній далій спробі Єлизавета підкорила 12 м 95 см, цей результат у загальному заліку став восьмим.

 

Вікторія Ратнікова виступала  у кваліфікації на дистанції 200 м. В своєму забігу спортсменка стала п’ятою, з результатом 24.58 сек, і до півфіналу нажаль не пройшла.

 

Анастасія Бризгіна успішно виступила в кваліфікації на дистанції 400 м. Представниця Федерації легкої атлетики Запорізької області фінішувала третьою у своєму збігу з результатом 53.26 сек. У загальному заліку цей показник був п’ятим, і дозволив Анастасії пройти до фіналу чемпіонату Європи!

 

Ось що розповідала про ці змагання спортсменка, під час її останнього візиту до Запоріжжя.

 

— Анастасія, які головні старти цього сезону?

— Чемпіонат Європи молодіжний, командний чемпіонат Європи і звичайно чемпіонат світу, щоправда потрібно туди ще завоювати ліцензію. Будемо старатися.

— На Універсіаду не їдеш?

-Ні, вона співпадає з молодіжним чемпіонатом Європи.

— Цей старт для тебе більш важливий?

-Так, на молодіжному чемпіонаті Європи буду виступати востаннє, і я вважаю що це наш головний старт сезону, буду старатися показати себе якнайкраще.

-Як зазвичай налаштовуєш себе перед змаганнями?

-Перед стартом слухаю музику, зазвичай ні з ким не розмовляю. Хоча я завжди жартую, люблю поговорити, але перед стартом вся енергія в мені, зосереджую, збираюся, накопичую її.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області