Руслан Малогловець: «Якби Олексій Касьянов виступав, було б призове місце»

 

В Луцьку добіг завершення чемпіонат Європи з легкоатлетичного багатоборства серед команд Суперліги. Участь у першості континенту, яка вперше проходила на території України, взяли вісім найсильніших команд старого світу. Українська збірна на домашніх змаганнях стала четвертою. Втім порадувала золотом в особистому заліку Дарина Слобода. У чоловіків найкращий результат показав Руслан Малогловець, який посів 17 місце в індивідуальному заліку. Одразу після заключного виду десятиборства спортсмен прокоментував виступ збірної України.

 

-Руслане, як пройшли для команди і для вас особисто змагання?

-Були дуже важкі два дні. Але головне, що ми вижили, наша команда. Всі здорові, нетравмовані – готові далі тренуватися і показувати результат. Сьогодні, чесно кажучи, не вийшла жердина, і це дуже прикро. Новий тренер, нова техніка, виправляємо помилки, поки не входить, поки дуже важко. Але я думаю, що наполегливою працею всього досягнемо, і наступного разу буде, як-то кажуть «вище, швидше, сильніше». Як бачите боролися до кінця, показали максимум, вижали із себе. Звісно шкода, що  стали четвертими, не наздогнали третє місце. Ну нічого – таке буває. Бувають поразки, бувають перемоги – головне не впадати у відчай і продовжувати тренуватися та прагнути до перемог.

Дякую за ці два дні суддям, які були на секторах, організаторам , які провели ці змагання на високому рівні, все дуже красиво. Дякую всім тренерам, які були з нами ці два дні, допомагали, підтримували. Дякую за підтримку рідним, друзям, масажистам, обслуговуючому персоналу збірної України і керівництву, яке протягом року готувало нас до цього старту і не лише до нього.

-На вашу думку, в четверте місце збірної України, який відсоток роботи вклали жінки, а який – чоловіки?

-Чоловіче і жіноче багатоборство це різні речі. Але перед обома командами стояло однакове завдання –перемагати. Наші дівчата молодці, вони показали дуже високий рівень. Дарина слобода велика молодець, вона виборола перше місце на змаганнях такого високого рівня, показала чудовий результат  і, можна сказати, таким результатом витягнула команду. І кожні два дні вона витягувала нашу команду на вищі місця.

— Жіноча збірні прийшла до вас на старт заключного виду, які настанови давали?

-Казали що ми зробили максимум, тепер настав ваш час вижати із себе максимум. Адже це останній вид, не треба берегти сили на наступні види. Я думаю ви бачили, як ми пробігли – насправді виклалися на максимум, та показали все що могли, чесно кажучи.

— Те, що у перший день змагань знявся лідер української збірної Олексій Касьянов, вплинуло на моральний дух в команді?

-Психологічно це на нас не вплинуло. Ми знали, що Олексій травмований і очікували, що він зійде. Тому налаштовувались  на те, щоб ні на якому виді не отримати нуль, не травмуватися і дійти всім складом до кінця. І виконали цю задачу. Але я думаю, Якби Олексій Касьянов виступав, в турнірній таблиці була б інша розстановка, було б призове місце, адже Олексій Касьянов стільки років очолює нашу збірну, лідирує і його  результат дуже б допоміг чоловічому багатоборству.

-Як оціните рівень проведення чемпіонату Європи в Луцьку?

-Чесно кажучи, Луцьк та організація цих змагань відбулася  на високому рівні. Є з чим порівнювати. Два роки тому Суперліга командного чемпіонату Європи проходила в Естонії, і я не сказав би, що рівень організації змагань гірший – в деяких моментах навіть кращий. Підійшли до організації відповідально і організували все в найкращому вигляді!

 

 

Олена Назаренко з Луцька, спеціально для Федерації легкої атлетики Запорізької області

Фото автора