Українка Дарина Слобода виграла командний чемпіонат Європи з легкоатлетичного багатоборства

 

В Луцьку добігає завершення командний чемпіонат Європи з легкоатлетичного багатоборства. Щойно фінішували змагання з семиборства серед жінок. Сенсаційно чемпіонкою Європи стала українка Дарина Слобода, яка в сумі семиборства набрала 6165 очок. Першими враженнями від своєї пермоги переможниця поділилася з журналістами:

 

-Дарина, ваша перемога для багатьох неочікувана, а ви самі на неї сподівалися?

-Я просто вірила в себе, і здається моя віра мене не підводить!

-Показаними результатами задоволені?

— Я зараз рада своїм особистим рекордом (в метанні списа, — прим.авт), але завтра у мене все одно будуть до себе претензії. Мій коронний вид 800 м мене підвів. Я, мабуть, віддала всі сили на другу спробу у стрибках в довжину, яка нажаль була не вдалою із заступом але дуже далекою.

-На скільки це радісно, виграти у кращих багатоборок Європи?

-Сьогодні тут не всі мої конкурентки. І краще було б звичайно виграти в усіх багатоборок світу в майбутньому, але зараз я дуже рада.

— Яке завдання ставили перед собою на цей чемпіонат?

— Я готувалася показати більший результат, ніж я маю зараз. Адже цей результат не може мені забезпечити участь в чемпіонаті світу. Але якісь долі секунд, якісь очки зупинили мене від цього. Я відчувала в собі сили набрати ці 6300 очок вчора, відчувала їх сьогодні, але дечого мабуть мені ще не вистачає , якщо я зараз не маю цього результату.

-На яких видах, як гадаєте, втратили очки?

-Всі види були у мене рівно, єдиний особистий рекорд — це метання списа. Всі інші результати були близькими до моїх особистих. Я на всіх видах втратила потрошку. Але все одно це кращий результат, ніж я мала.

— А які дисципліни далися найважче?

все йшло дуже спокійно.  я з перших спроб показувала хороші результати на штовханні ядра, стрибках у довжину, все йшло рівно і не було таких видів, де треба було переступати через себе.

— На скільки допомогло, те що чемпіонат Європи проходив в Україні?

-Насправджі мені було дуже спокійніше і коли я їхала на розминочне поле вулицями Луцька, Україною  — мене це дуже заспокоювало і додавало впевненості. Дивно було бачити всіх цих суперників в Україні. І, як то кажуть, вдома і стіни допомагають. Тим більше у мене була така група підтримки, мама сестра, мій тренер яка зі мною будь де. Мене дуже всі підтримували і я дуже всім вдячна.

-Які подальші плани?

-Далі буду гнатися за нормативом на чемпіонат світу — тепер вже на чемпіонаті України. Мала зробити це тут, але буде там. Найважче для мене зараз те, що за сумою всіх очок я не маю того, чого я хотіла.

 

Олена Назаренко з Луцька, спеціально для Федерації легкої атлетики Запорізької області

Фото автора