Жіноча збірна України з баскетболу у Запоріжжі готується дл чемпіонату Європи

Гравці і тренери жіночої збірної України U-18, яка на тренувальних зборах у Запоріжжі продовжує підготовку до Чемпіонату Європи, яскраво провели вільний від занять день. 

Голова Федерації баскетболу Запорізької області Валерій Елькінсон влаштував дівчатам екскурсію на острів Хортиця, де вони перенеслися у часи Козацької доби. А щоб враження гравців дійсно виявилися незабутніми, вони стали учасницями театралізованого дійства – перформанс баскетболісткам влаштував Кінний театр Запорізьких Козаків.

У такий спосіб історія України відкрилася для дівчат з іншого – патріотичного боку. Дві години шоу пролетіли непомітно і нікого не залишили байдужим.  За словами асистента головного тренера жіночої збірної U-18 Елеонори Чек дівчата були у захваті від побаченого і отримали неймовірні емоції.

Команда відволіклася від монотонних тренувальних буднів. Відтак, було «вбито двох зайців», бо відбулися розрядка, перезавантаження, тімбілдинг, формування командного духу і мікроклімату, ну і звісно, дівчата дізналися про цікаві моменти з історії України. Ось так корисно промайнув вихідний день. Додамо, що окрім старших дівчат в екскурсії на острові Хортиця також взяла участь дівоча збірна України U-14. Вона теж проводить тренувальні збори у Запоріжжі.

Чемпіонат Європи U-18 (Дивізіон Б) відбудеться з 5 по 14 липня у Скоп’є (Македонія). Суперницями українок у групі D стануть збірні Швеції, Нідерландів, Люксембурга, Великої Британії, Албанії.

 

Федерація баскетболу України