У Запоріжжі чоловіча збірна України з волейболу втретє поспіль перемогла в кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи

 

Чоловіча та жіноча збірні України з волейболу провели у Запоріжжі чергові матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2019. Обидві команди підійшли до 3 туру без поразок. І чоловікам вдалося продовжити безпрограшну серію, а переможну ходу дівчат, нажаль, перервала збірна Греції.

 

Група С. 3-й тур

УКРАЇНА – ГРЕЦІЯ – 0:3 (18:25, 19:25, 19:25)

Україна: Перетятько, Кодола (к), Дорсман, Дудник, Денисова, Карпець; Нємцева (л), Кириченко, Трушкіна, Крайдуба. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

Греція: Лампрусі, Христодулу, Странтзалі (к), Еммануліду, Васілантонакі, Тотсіду; Артакіану (л). Тренер – Гільєрмо ЕРНАНДЕС.

Тривалість матчу: 68 хв. (21+23+24).

Судді: Мічліч (Польща), Куртісс (Латвія).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Денисова – Васілантонакі.

22 серпня. Запоріжжя. ПС «Юність». 1400 глядачів.

 

Певно, мало хто очікував, що у Запоріжжі збірна Греції не просто кине гідний виклик українським волейболісткам, але й суттєво переважатиме їх за якістю дій протягом усього ігрового часу. Однак сталося саме так. Гречанки діяли дещо самовідданіше та значно організованіше тактично, що й привело їх до важливого успіху.

 

А ось команда України… Важко сказати, чому у підопічних Гарія Єгіазарова щось пішло не так, однак розпочалося це саме «не так» із самого початку гри, і надалі так і не виправилося. Насамперед, господарки майданчику геть провалили гру на блоках (у цьому компоненті вони набрали лише одне очко за весь поєдинок, тоді як суперниці – цілих 11!), що дозволило найкращому бомбардиру гречанок Анзі Васілантонакі, за активної підтримки Ольги Странтзалі, забивати мячі на будь-які смаки. Тож не дивно, що в підсумку перша з них записала до свого активу 24 очки, а друга – 17 очок. І це – з більше ніж 50-відсотковим влучанням!

 

Українкам же грамотні дії вдавалися лише епізодично, та цього було явно замало для загострення інтриги і навіть бодай однієї виграної партії. Значно більшого наші вболівальники очікували від досвідчених Надії Кодоли, Світлани Дорсман та Ірини Трушкіної, однак у них того дня мало що виходило. Очевидно не кращу гру видала і зв’язуюча Олександра Перетятько. Взяти ініціативу на себе епізодично намагалися Карина Денисова (набрала загалом 11 очок) і Катерина Дудник (9 очок), проте числені колективні помилки в захисті повністю перекреслили і їхні старання.

 

Таким чином, у підсумку «синьо-жовта» команда зазнала болючої поразки, а збірна Греції стала впевненим одноосібним лідером. 25 серпня команди знову поміряються силами, тільки цього разу господарками майданчику будуть уже підопічні Гільєрмо Ернандеса…

 

Група F. 3-й тур

УКРАЇНА – УГОРЩИНА – 3:0 (25:15, 27:25, 25:19)

Україна: Клямар, Терьоменко, Діденко, Єрещенко, Дрозд, Вієцький; Фомін (л). Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Угорщина: Кін, Немет, Сабо, Бароті (к), Гергей, Нагі; Дік (л), Падар, Кажап. Тренер – Богдан ТАНАШ.

Тривалість матчу: 75 хв. (20+30+25).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Вієцький – Бароті.

Судді: Зульфугаров (Азербайджан), Йорданов (Болгарія).

22 серпня. Запоріжжя. ПС «Юність». 2000 глядачів.

 

І знову – браво, Запоріжжя! Місцеві шанувальники спорту вчергове довели свою спроможність претендувати на одних із найвправніших у всій країні. Вони створили атмосферу, грати в якій було справжнім задоволенням. І наші волейболісти віддячили їм за це черговою перемогою…

 

Свою перевагу вони яскраво виявили буквально з першіх розіграшів, а найбільшого клопоту гостям у стартовій партії завдав Дмитро Вієцький, який записав на свій рахунок 7 очок.

 

Проте надалі українці помітно розслабилися, і угорці вчепилися у свій шанс напрочуд відчайдушно. Вони посилили блок, добряче підстраховували один одного на прийомі, а капітан Арпад Бароті (загалом набрав 11 очок) успішно вів своїх партнерів за собою, особливо запально реагуючи на кожне набране очко. Однак у другій половині сету наші хлопці заграли значно зібраніше. Тож наприкінці той же Вієцький (загалом набрав 19 очок) і Ян Єрещенко (17 очок) вирівняли становище, а на «більше-менше» здобули і вирішальні очки.

 

В третій партії українська збірна збоїв собі вже не дозволила. Вієцький та Єрещенко продовжили нещадно «бомбардувати» чужу половину майданичку, а ще зв’язуючий Владислав Діденко розважливо задіював Максима Дрозда, котрий записав на свій рахунок 11 пунктів.

 

Таким чином, наша команда впевнено довела справу до підсумкової перемоги, яка зберігла їй лідерство у групі. 25 серпня ці ж суперники зустрінуться знову, тільки тепер уже в Угорщині.

 

Прес-служба ФВУ