Майже півтисячі спортсменів змагалися за медалі чемпіонату України з кіокусін карате у Запоріжжі

27.04.2019 у Палаці спорту «ЗАС», м.Запоріжжя, пройшли Чемпіонат України з кіокусін (KWF) серед юнаків і дівчат, юніорів і юніорок та Першість України з кіокусін серед молодших юнаків і дівчат.

На змаганнях за право бути першим боролися 440 спортсмена, із Черкаської, Чернігівської, Херсонської, Харківської, Полтавської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Серед учасників були діючі — переможці та призери міжнародних змагань, чемпіонатів Європи та світу. На трьох татамі спортсмени боролися за золото у 51 категорії.

 

 

Організатори: Федерація Кіокусін кай України (KFU), Дитяча Ліга Кіокусін України та Філія федерації Кіокусін кай України у Запорізькій області, головний суддя — Євген Божко.

Змагання відкрив начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Ковпак, він сказав добрі слова в адресу спортсменів та організаторів змагань, побажав чесних та безкомпромісних поєдинків.

На чемпіонаті були присутні почесні гості, які спільними зусиллями популяризують і допомагають розвивати кіокусін (KWF) в Україні:
— Національний представник KWF в Україні, Президент Федерація Кіокусін кай України Дмитро Ніколаєв, сенсей 4 дан;
— Перший віце-президент Федерації Кіокусін кай України, Голова Дитячої Ліги Кіокусін України, Додзьо-оператор KWF Роман Корольов, сенсей 4 дан;
— Віце-президент Федерації Кіокусін кай України, директор Філії федерації у Черкаській області, Додзьо-оператор KWF, Сергій Бабюк, сенсей 3 дан;
— Перший заступник директора Філії федерації Кіокусін кай України у Миколаївській області, Додзьо-оператора KWF, Юрій Галімон, семпай 1 дан;
— Віце-президент Федерації Кіокусін кай України, Директор Філії у Полтавській області Дмитро Боклащук, сенсей 3 дан;
— Віце-президент Федерації Кіокусін кай України, директор Філії федерації у Дніпропетровській області Ігор Буренко, семпай 2 дан;
— Перший заступник директора Філії федерації Кіокусін кай України у Запорізькій області Євген Божко, семпай 2 дан;
— Депутат Запорізької районної ради Сергій Петренко.
— Керівник «Спілка вірмен Запорізькій області» Рудольф Акопян.

 

 

Під час урочистого відкриття за вагомий внесок у розвиток кіокусін в Україні Федерації були нагородженні: Григорій Самардак, Наталія Власова, Владислав Ковпак, Сергій Петренко, Євген Начоса, Дарина Божко.

Cпортсменам Запорізької області — Дар’ї Стаяновій, Дар’ї Яковлєвій, Богдану Матвєєву, Михайлу Щебетуну, Андрію Протасенко, які вибороли право виступати у складі збірної команди України на Першості Європи з кіокусін у Німеччині (Берлін) надано грошову допомогу від депутата Запорізької районної ради Сергія Петренко у розмірі 3 000 грн. кожному. Також Сергій Петренко окремо відзначив Євгена Божко та подарував йому комплект захисного спорядження.

Завдяки злагодженій роботі суддівського корпусу стали можливі безкомпромісні поєдинки, порядок і дисципліна. Від організаторів змагань кожний суддя отримав подарунок — свисток із шнурком на якому розміщена символіка Федерації Кіокусін кай України.

 

Всі спортсмени, які стали чемпіонами та призерами змагань, були нагородженні гарними кубками, медалями та дипломами.

Також від партнерів чемпіонату було встановлено та вручено спеціальні нагороди:
— від «Спілки вірмен у Запорізькій області» було вручено спеціальні грошові винагороди чотирьом спортсменам за «Прагнення до перемоги» в розмірі 1000 грн. кожному;
— від ТМ «SHOGUN» за «Кращу техніку» вручено сертифікати на отримання іменних догі двом спортсменам.

Партнер змагань ТМ «Моршинська» забезпечила кожного спортсмена та суддю змагань мінеральною водою «Моршинська».

Федерація Кіокусін кай України дякує всім, хто своєю працею підтримав змагання:
— студію рекламних рішень «ANGEL»;
— ТМ «Моршинська»;
— ТМ «SHOGUN»;
— Депутата Запорізької районної ради Сергія Петренко
— Спілку вірмен у Запорізькій області;
— інформаційно-новинний портал «KYOKUSHIN KARATE»;
— інформаційний партнер «BUSIDO CHANNEL».