БК Запоріжжя здобуває історичну бронзу чемпіонату Суперліги

Команда Валерія Плеханова нокаутувала «Дніпро» у п’ятому матчі серії і завершила сезон на хвилі позитиву

 

БК «Запоріжжя» – БК «Дніпро» 76:56 (20:19, 18:12, 18:13, 20:12)

 

Запоріжжя: Холтон (11 + 7 підбирань + 4 перехоплення), Кондраков (9 + 4 підбирання), Мироненко (10 + 3 перехоплення), Хілл (10 + 6 підбирань), Пресслі (8 + 4 перехоплення) – старт; Овдєєнко (3 + 4 підбирання), Шевченко (6 + 4 підбирання), Буц (4 + 5 підбирань), Трент (15 + 5 передач + 5 перехоплень – 5 втрат), Тітов.

Головний тренер: Валерій Плеханов

 

Дніпро: Мішула (10 + 4 передачі – 4 втрати), Закурдаєв (8 – 4 втрати), Глєбов (2 + 7 підбирань + 5 передач – 4 втрати), Тимофеєнко (9 + 10 підбирань), Натяжко (9 + 5 підбирань) – старт; Шундель (5), Кожем’якін (2), Сізов (2), Фесенко (9 + 9 підбирань), Ревзін.

Головний тренер: Денис Журавльов

 

Рахунок у серії – 3:2

 

Заключний матч сезону, в якому вирішувалася доля бронзових медалей, перетворився на справжню битву з шаленим градусом дербі. На старті «Дніпру» вдалося отримати перевагу, коли двічі з периметру влучили Мішула і Закурдаєв – 12:8. Проте запоріжці за рахунок кращого руху м’яча та агресії під кільцем швидко перекрили кисень супернику, прибравши ініціативу до своїх рук. За підсумком десяти хвилин перевага була незначною – 20:19.

 

Важливий відрізок, який вплинув на подальший перебіг подій – це стартові хвилини другої чверті. «Дніпро» не міг розжитися набраними очками протягом чотирьох хвилин, за які господарі оформили ривок – 8:0. Станіслав Тимофєєнко кількома влучаннями розбив 10-очковий запас «Запоріжжя», однак дніпряни робили забагато втрат та дозволяли супернику часто перехоплювати м’яч. Це й призвело до того, що команда Валерія Плеханова утримувала лідерство – 38:31. Свідченням того, що на майданчику панувала колосальна напруга стали цифри результативності гравців, де жоден не мав більше шести очок.

 

У другій половині баскетболісти «Запоріжжя» зіграли у захисті ще надійніше. Як свідчення, господарі пропустили лише 25 очок за дві чверті. Так само командно господарі набирали де не було явного лідера, допоки не прокинувся головний скорер цього чемпіонату Малік Трент. У третій чверті «Запоріжжя» досягло «+15», а в заключній взагалі почало трощити дніпрян, показавши максимальну дистанцію «+22». За такої гри і тотальної підтримки рідного залу гості не мали жодного шансу. Малік Трент, який у п’ятому матчі серії нарешті зібрав всю волю в кулак та показав всі свої найкращі якості – агресію в проходах і довжину рук у захисті суттєво допоміг запоріжцям у досягненні результату. А добивали «Дніпро» його ж вихованці: Андрій Мироненко, який у цьому матчі набрав 10 очок та Володимир Шевченко, котрий у всій серії за «бронзу» був найбільш стабільним. Вболівальники БК «Запоріжжя» почали завчасне святкування, наскільки суттєвою була перевага у рахунку. Фінальна сирена зафіксувала результат – 76:56.

 

Ще до початку церемонії нагородження місцеву публіку бавили Пресслі і Трент. Джервон своїми танцями на майданчику, а Малік фірмовим сальто, яке востаннє дарував вболівальникам під час Матчу Всіх Зірок. Саме Малік Трент отримав нагороду найкращого скорера нинішнього чемпіонату Суперліги Парі-Матч, а нагорода кращого захисника дісталася Олександру Мішулі.

 

Запоріжці переписали власну історію, повернувши медалі української Суперліги у рідне місто через шість років. У новітній історії, яку розпочав БК «Запоріжжя» – це перші нагороди подібного ґатунку. За цей неймовірний сезон хочеться подякувати і всім нашим уболівальникам, які підтримували команду протягом сезону, і всім гравцям, котрі причетні до великої перемоги!

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»