У запорізькому баскетбольному дербі “Козачка-КПУ” поступилася “Чайці”

Дербі, як майстер клас Олександри Радулович

Жіноча Суперліга. БК “Козачка-КПУ” – “Чайка” – 73:84 (13-30, 11-12, 27-20, 22-22)

БК “Козачка-КПУ”: Ель Хажмир (26 + 3 підбирання), Тихонова (19 + 4 підбирання), Федоренко (13 + 5 підбирань), Ковалевська (7 + 5 підбирань + 4 передачі + 3 перехоплення), Черненко (4 + 5 підбирань + 11 передач + 5 перехоплень), Штура (4 + 2 підбирання)

“Чайка”: Радулович (37 + 9 підбирань + 4 передачі), Панченко (18 + 4 підбирання + 4 передачі), Радіонова (8 + 16 підбирань + 4 передачі), Цекова (8 + 7 підбирань), Ляшко(8), Топчий (5)

 

Дербі з сусіднім бердянськом “Козачці” довелось проводити без капітана. Яна Стрілько, пошкодивши ногу в грі з Вінницею, не встигла відновитися. Коли ми побачимо Яну на паркеті наразі невідомо. Втім, як і личить лідеру, найдосвідченіша баскетболістка “КПУ” прийшла та підтримала дівчат у нелегкому бою з машиною Радуловичів. На жаль, перша чверть виявилась гірким розчаруванням для місцевої публіки. На старті матчу господарки пропустили ривок – 0:10. У підопічних Вікторії Большакової нічого не виходило. Підсумок – вже після стартової 10-хвилинки здавалось, що інтригу поховано. 10:30 – “Чайка” “летить” попереду. Але найцікавіше пішло далі. Після перерви наші спортсменки почали трохи намацувати кидок. Команда ж Срджана Радуловича розчаровувала наставника. Головний тренер бердянського колективу завжди акцентує на тому, що боротися має молодь. А по-суті на втримання переваги працювала одна з найвидатніших баскетболісток останніх років – Олександра Радулович. Невідомо, який би рахунок фіксувало табло перед великою паузою, якщо б не її 8 очок (і це тільки за другу чверть!). Адже загалом цей відрізок поєдинку гості взяли з мінімальною різницею (11:12). Передостання частинка матчу виявилась ще більш шокуючою для керманича “Чайки”. Тут вже запоріжанки розкидалися на повну та перевершили візаві на 7 пунктів (27-20). Це означало, що завершальну 10-хвилинку нашим сусідкам довелось розпочинати з перевагою лише в 11 балів, які на куражі супернику цілком реально нівелювати. Ніби-то передумови для цього були. Зокрема добру влучність демонструвала Катерина Тихонова та Ірина Ель Хажмир. У кожній атаці напролом неслася Вікторія Ковалевська. Однак щире та сміливе бажання “козачок” не витримало наступів раніше згаданої Олександри Радулович, якій доволі якісно допомагала екс-гравчиня “КПУ” Світлана Радіонова. В цьому дербі наша колишня баскетболістка заробила 16 підбирань. Сама ж легенда українського спорту Олександра Радулович вкотре показала майстер клас для молоді та нагадала про міць баскетбольної школи нещодавнього минулого, набравши 37 очок за гру! Кінцевий результат поєдинку 73:84 – “Козачка” поступається.
Окремо слід подякувати за старання Катерині Тихоновій. Сьогодні вона показала повне безстрашшя, йдучи на зустріч усім небезпекам в нападі. Це призвело до пошкодження коліна в кінці останньої чверті. Паркет №23 покинула, маючи в архіві 19 очок та 4 підбирання. Також ця гра виявилась непоганою для Вікторії Федоренко. Сьогодні вона набрала 13 очок, що стало чи не кращим її показником у сезоні. Враховуючи, що такий результат було показано проти одного з найбільш складних опонентів — №8 заслуговує на похвалу. Як власне і вся наша команда, як і наш опонент. Адже в спорткомплексі Класичного приватного університету відбулася непоступлива, яскрава, в усіх сенсах спортивна боротьба. Саме такі битви наочно демонструють красу баскетболу. Кожному з учасників дійства буде справедливо потиснути руку за таку роботу.

 

Прес-служба БК “Козачка-КПУ”