У запорізькому баскетбольному дербі «Чайка» була сильнішою за «Козачку»

За напругою дербі “Запоріжжя-Бердянськ” може претендувати на один із центральних поєдинків туру. В “Юності” палав вогонь спортивного бойовища. Аж три баскетболістки покинули арену через перебір фолів! Але про все по-порядку.

Довго чекати на гаряче шоу вболівальникам не довелося. Третя хвилина… “Козачка” відривається на 4 пункти. Керманич гостей занепокоєний і не дарма. Аби зрівняти рахунок “Чайці” знадобилась левова доля стартової 10-хвилинки. Найбільший внесок у відновлення рівноваги очікувано зробила лідерка бердянського клубу – Олександра Радулович. Рухомі підтримкою своїх фанатів гості виходять уперед. За півхвилини до сирени їхня перевага складає 5 очок. І все-ж перед перервою серця вболівальників “КПУ” знову ожили. Вогник надії запалила Катерина Тихонова. За п’ять секунд до завершення чверті нею було реалізовано триочковий кидок.

Другий відрізок поєдинку значно погіршив становище господарок. Вони заробили лише п’ять очок. Опонентки двадцять! І знову на висоті кривдник “Київ-Баскету”, “Динамо-НПУ” та й дивлячись правді в очі, всієї жіночої Суперліги – Олександра Радулович.

Після великої перерви “Козачка” розпочала завзяту роботу над помилками. Ніби й непогано. Відставання скорочено до 9 очок, що дає теоретичний шанс переломити хід гри в завершальній чверті. Однак паралельно із позитивом, через перебір фолів арену покинули Ірина Ель Хажмир та Вікторія Ковалевська. Звісно, що для колег це не привід опускати руки. Втім, як із тактичного, так і морального боку серйозна ложка дьогтю.

Остання чверть завершального матчу 2018 року! Перша хвилина – кошик “Чайки” бере Ольга Черненко. Тричі відповісти намагається Ірина Цекова і все повз ціль. Слідом хибить і сама Радулович. По м’яч кидається Світлана Радіонова та виграє підбирання. Пасує Ользі Черненко і досвідчена колега скорочує відрив гостей до 5 очок. Ще через невеличкий, однак виснажливо емоційний проміжок часу, різниця зменшується до цифри 3. Таке вагоме наближення до мрії зробила капітан “Козачки” – Ольга Сівакова. На додачу, тепер вже у гостей скорочується склад через перебір фолів. На лаву сіла Олена Попова. І саме в цю мить, коли один із фаворитів чемпіонату опинився на досяжній “траекторії”, у господарок зіпсувалось співвідношення “влучили/промахнулись”. І так обласне дербі знову за підопічними Срджана Радуловича – 69:60.

 

Жіноча Суперліга.

БК “Козачка-КПУ” – “ЧАЙКА-ДЮСШ-БЕРДЯНСЬК” – 60:69 (16-18, 5-20, 20-12, 19-19)

БК “Козачка-КПУ”: Черненко (20 + 3 підбирання + 9 втрат + 2 перехоплення), Радіонова (8 + 14 підбирань + 3 передачі), Сівакова (8 + 2 підбирання + 2 втрати), Ель Хажмир (7 + 5 підбирань + 3 передачі + 3 втрати), Стрілько (7 + 4 підбирання + 3 перехоплення), Тихонова (7 + 4 підбирання + 4 втрати), Ковалевська (3 + 5 підбирань + 3 передачі + 2 втрати)

“ЧАЙКА-ДЮСШ-БЕРДЯНСЬК”: Радулович (27 + 16 підбирань + 3 передачі + 3 втрати + 5 перехоплень), Панченко (18 + 5 підбирань + 3 передачі + 5 перехоплень), Цекова (14 + 3 підбирання + 4 передачі + 4 втрати + 5 перехоплень), Десятник (6 + 7 підбирань), Жигула (2 + 2 підбирання), Ляшко (2)

 

Післяматчеві коментарі:

Срджан Радулович – головний тренер команди “Чайка-ДЮСШ-Бердянськ”
— Результатом задоволений. Грою ж навпаки дуже засмучений! Жодну з домовленостей на паркеті не виконано. Перш за все мене не влаштувало ставлення підопічних до справи. Хочеться більше віддачі, агресії. Стосовно наших сьогоднішніх суперниць, видно, що рівень запорізького баскетболу зростає. “Козачка” набирає форму. З часом команда гратиме все краще й краще, це 100%.

Ольга Сівакова – капітан БК “Козачка-КПУ”
— Сьогодні було дуже багато втрат. Мені здається, що це зіграло визначну роль у незадовільному результаті. Ми самі викидали м’яч в аут… Вважаю, що наступного року багатьом гравчиням слід нарешті повірити в себе. Насправді кожна є бійцем і в певному сенсі лідером. Треба просто відчути в собі здатність забивати, перехоплювати, сміливіше діяти в захисті. От у другій половині ми почали оборонятися й ніби все пішло нормально. Потім пропустили один триочоковий, слідом другий і знову все посипалось. Що ж будемо працювати. Це тільки половина сезону. В будь-якому разі сьогодні ми зіграли краще, ніж у Бердянську.

 

Прес-служба БК “Козачка-КПУ”