У запорізькому баскетбольному дербі «Чайка» виграє у «Козачки»

Напередодні поєдинку, наставниця “Козачки” акцентувала на шаленій підтримці, котрою “Чайку” супроводжуватимуть бердянські вболівальники.

Це відома з давніх часів традиція південного клубу. Так було й цього разу. Трибуни робили все, щоб збити гостей з пантелику. А на додачу (знов таки зазначений нюанс Вікторією Большаковою) – наявність досвідчених гравчинь у складі опоненток. Титулована Олександра Радулович, яка ніби-то грає для задоволення та допомоги підростаючому поколінню, перетворила матч ледь не на особистий перфоманс (зі значимою допомогою юних колег!). Саме вона відкрила рахунок на 13 секунді зустрічі. Їй же судилося заробити найбільшу кількість очок у грі (29!) та записати до особистого здобутку 14 підбирань (причому порівну – сім у захисті та стільки ж у нападі). Серед запоріжанок у “полку досвіду”, теж, як то кажуть, прибуло! Ірина Басалик із “Динамо-НПУ” доволі швидко відповіла Олександрі влучним кидком з-за дуги. І все-ж на п’ятій хвилині першої чверті господарки опинились попереду з 9 очковим відривом. Зберегти його підопічним Срджана Радуловича надовго не вдалося. Знов-таки досвід, тільки з боку “Козачки”, в обличчі Ольги Черненко та вищезгаданої Ірини Басалик трохи відродив інтригу. 21-18 – результат стартової 10-хвилинки.

Після паузи перевага бердянських спортсменок упевнено збільшувалась. Навіть відмінна гра Ольги Черненко (котра за підсумком першої половини матчу стала найкориснішою в команді) не врятувала підопічних Вікторії Большакової від відставання на 14 пунктів перед великою перервою.

Передостанній відрізок матчу змін не приніс. Олександра Радулович продовжувала мітко стріляти по кошику гостей. У запоріжанок кидок не йшов. Дещо покращилась картина у завершальній чверті. Кураж упіймала капітан “Козачки” Ольга Сівакова. Продовжувала надійно грати й Ольга Черненко. Але відверто програна боротьба за підбирання (як на своєму щиті, так і на чужому) не дозволила запорізьким дівчатам переломити хід гри. Також незадовільним видався загальнокомандний показник дальніх кидків — 17%. Кінцевий результат протистояння – 72:58 і “Чайка” перемагає.

Взяти реванш у сусідок “Козачка-КПУ” спробує 21 грудня. Сподіваємося, що нашій команді вдасться зробити передноворічний подарунок для вболівальників.

 

Жіноча Суперліга.

“ЧАЙКА-ДЮСШ-БЕРДЯНСЬК” – БК “КОЗАЧКА-КПУ” 72:58 (21-18, 43-29, 61-39, 72-58)

“ЧАЙКА-ДЮСШ-БЕРДЯНСЬК”: Радулович(29 + 14 підбирань), Цекова(10 + 4 підбирання), Попова(9 + 7 + підбирань), Панченко (9 + 4 підбирання), Десятник (6 + 9 підбирань), Старушко (4 + 3 підбирання), Ляшко (3 + 2 підбирання), Жигула (2 + 6 підбирань)

БК “КОЗАЧКА-КПУ”: Сівакова (16 + 4 підбирання), Черненко (13 + 7 підбирань), Ковалевська (11 + 5 підбирань), Басалик (8 + 3 підбирання), Стрілько (7 + 3 підбирання), Штура (2 + 2 підбирання), Радіонова (1 + 2 підбирання), Тихонова (1 підбирання)

 

Прес-служба “Козачка-КПУ”