В Запоріжжі розіграли медалі фінального етапу зимового чемпіонату України з пляжного волейболу

 

У Запоріжжі відбувся заключний етап зимового чемпіонату України з пляжного волейболу серед юнаків до 17 років. За медалі сперечалися 16 найсильніших команд, що представляли Запоріжжя, Рівне, Ужгород, Кропивницький, Сваляву, Хмельницький, Харків, Дніпро та Київ.

Переможець попереднього етапу – запоріжець Євген Попов, цього разу виступав парі з  Владиславом Омельчуком з Рівного. Хлопці стали в пару лише на фінальному етапі. До цього Євген Попов та Дмитро Гладир приміряли золоті медалі першого туру. А рівнянин Владислав Омельчук разом із Микитою Онищенко, тоді зупинилися за крок до п’єдесталу.

 

  • Микита Онищенко травмувався, а Дмитро Гладир захворів, тому ми стали у пару разом. В нас було лише одне тренування, звичайно, що зіграність у нас не така чудова якби нам того хотілося. Втім, сподіваємося, що все у нас попереду, — зазначили Євген Попов та Владислав Омельчук.

 

Здобувши три перемоги, хлопці вийшли до півфіналу, де поступилися парі майбутніх переможців — Яковлєв/Чабан 0:2 (19:21; 14:21).

 

А от в матчі за третє місце свого не упустили, у непростому подинку вигравши пару Ніколаєв /Терещенко 2:1 (25:27, 22:20, 15:9), Євген Попов та Владислав Омельчук стали бронзовими призерами змагань.

Друге місце також посіла пара, яка представляє два міста — Михайло Меркулов (Харків) /Станіслав Степаненко (Київ).

 

  • Пару створили тренери. У Михайла партнер відмовився грати, а у мене виникло непорозуміння з напарником, тож ми вирішили більше не співпрацювати, — поділився Станіслав Степаненко.
  • Підготовка до змагань у нас триває близько тижня, іноді – два. По черзі приїжджаємо то до Харкова, то до Києва, – додає Михайло Мєркулов.

 

 

Перше місце чемпіонату України здобув вже вищезгадуваний дует Борис Яковлєв (Харків) / Ілля Чабан (Дніпро).

 

За словами головного судді змагань Сергія Щетиніна, хлопці починають показувати більш-менш усвідомлений волейбол. Минулого року, запорізька пара Попов/Гладир стала чемпіоном України  серед спортсменів до 16 років з пляжного волейболу. А цього року показали високий результат вже у категорії U17.

 

Анна Солошенко, Олена Назаренко, «ЗА!спорт»