Запорізька тхеквондистка стала лауреатом премії «Господиня свого краю»

Напередодні Міжнародного жіночого дня в облдержадміністрації традиційно, вже 18-й рік поспіль, відбулося  нагородження переможців обласного конкурсу «Господиня свого краю». Цього року за звання кращих господинь змагалися 132 жінки з різних галузей діяльності у 16 номінаціях. В тому числі і  «Жінка – спортсменка». Конкурсна комісія на чолі із заступником голови облдержадміністрації Едуардом Гугніним, обрала з претенденток 51 господиню,  кращу у своїй справі.

 

У номінації «Жінка – спортсменка» кращими «Господинями свого краю» стали шестиразова чемпіонка світу з паратхевондо Вікторія Марчук. Та психолог відділу психологічного забезпечення ДСНС України у Запорізькій області Вікторія Мельник.

 

ДОВІДКА:

Вікторія Марчук – член національної збірної України тхеквондо серед спортсменів з ураженням опорно – рухового апарату має звання Майстер спорту України з тхеквондо, шестиразова чемпіонка світу, чемпіонка Європи з паратхевондо.

 

І м. –Чемпіонат світу у 2012 році (о.Аруба).

І м. — Чемпіонат світу у 2013 році м. Лозанна (Швейцарія);

І м. — Чемпіонат світу у 2014 році м. Москва (Росія);

І м. — Чемпіонат світу у 2015 році м. Самсун (Турція);

І м. — Чемпіонат світу у 2017 році (Лондон);

І м. — Чемпіонат Європи у 2018 році (Болгарія);

І м. — Чемпіонат світу у  2019 році (Туреччина);

 

Вікторія Мельник

Пропагує здоровий спосіб життя серед співробітників Служби порятунку. Неодноразово представляла Головне управління ДСНС України у Запорізькій області на різноманітних спортивних Всеукраїнських змаганнях. Бере участь у командних змаганнях.

З юних років Вікторія приділяла увагу спорту. У 2006 році вона почала займатись гандболом, демонструючи при цьому високі результати.

У 2007 році перейшла до Запорізької спеціалізованої школи фізичної культури №18. Неодноразово виборювала перемоги в особистих заліках.

Так на змаганнях, які відбувались 19-21 вересня 2007 року зайняла І місце в першості Хортицького району з гандболу серед дівчат загальноосвітніх навчальних закладів м. Запоріжжя.

2 лютого 2008 зайняла ІІ місце в першості СДЮШОР № 3 по гандболу серед дівчат м. Запоріжжя.

12 квітня 2009 року зайняла ІІ місце в Міжнародному турнірі по гандболу серед дівчат, присвяченому пам`яті заслуженого тренера України Г.Куцурайся, який проводився в м.Одеса.

 

В травні 2009 року зайняла  ІІІ місце у відкритій першості ДЮСШ з гандболу серед дівчат 1996-1997 р. н. з нагоди Дня Перемоги м. Запоріжжя.

Під час змагань 10-20 вересня 2009 року зайняла ІІ місце у відкритій першості ДЮСШ з гандболу серед дівчат з нагоди відзначення Дня міста Запоріжжя.

2 жовтня 2009 року зайняла ІІІ місце у Всеукраїнських змаганнях «Ігри чемпіонів-Кубок міста» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Запоріжжя.

У квітні 2010 року зайняла ІІІ місце в Міжнародному турнірі по гандболу серед дівчат, присвяченому пам`яті заслуженого тренера України Г.Куцурайся в м. Одеса.

9 травня 2010 року зайняла  І місце в «Міжнародному турнірі по гандболу», присвяченому 65-ій річниці Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками.

У вересні 2010 року зайняла І місце в першості Шевченківського району з гандболу серед дівчат м. Запоріжжя.

У квітні 2011 року зайняла ІІІ місце у Всеукраїнських дитячо-юнацьких змаганнях з гандболу які проводились в м. Бровари.

У лютому 2012 року зайняла ІІІ місце в Міжнародному турнірі з гандболу на призи ГК «Славія Дніпро» м. Запоріжжя.

У квітні 2012 зайняла ІІІ місце у змаганнях з гандболу серед дівчат за програмою IV Спортивних ігор школярів України в м.Херсон.

13 червня 2012 року, згідно наказу Управління з питань фізичної культури, спорту та туризму Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради Мельник Вікторії Володимирівна був присвоєний І спортивний розряд з гандболу.

В жовтні 2013 року зайняла ІІІ місце в першості Шевченківського району з гандболу серед дівчат загальноосвітніх навчальних закладів м. Запоріжжя.

Перебуваючи на служби цивільного захисту Мельник В.В. продовжує займатись спортом та бере активну участь у спортивній діяльності Головного управління ДСНС України у Запорізькій області на теренах України.

Так у вересні 2018 року вона приймала участь в Міжнародних змаганнях, які проводились в м. Київ під назвою «Найсильніший пожежний-рятувальник». На цих змаганнях в загальнокомандному заліку рятувальники Запорізької області посіли 8 місце.