“Козачка-КПУ” зазнала домашню невдачу від “Франківська”

Кульгаючи, “Франківськ” не впав. Чергові очки команди Юрія Процюка

Жіноча Суперліга.

БК “Козачка-КПУ” – БК “Франківськ-ПНУ” – 73:77 (20-18, 23-13, 16-23, 14-23)

БК “Козачка-КПУ”: Тихонова (18 + 2 підбирання + 6 передач), Штура (14 + 3 підбирання), Черненко (13 + 7 підбирань), Ель Хажмир (12 + 5 підбирань + 4 передачі + 4 втрати), Ковалевська (8 + 4 підбирання + 3 перехоплення)

БК “Франківськ-ПНУ”: Юркевічус (19 + 12 підбирань + 3 передачі + 3 перехоплення), Сівакова (15 + 2 підбирання + 3 втрати + 2 перехоплення), Дубровська (12 + 4 підбирання), Огороднікова (10 + 13 підбирань + 9 передач + 3 втрати), Завертайло (5 + 3 підбирання), Сидорак (5 + 2 підбирання), Космач (4), Мбає (2 + 2 підбирання), Маляр (2)

Попри те, що географічно команди далеко одна від одної – очні зустрічі “Козачки” та “Франківська” ввійдуть до історії як дербі. Поєдинок у “Юності” виявився не менш запеклим, аніж баталії 17 лютого. Скоріше навіть гра в Запоріжжі була більш гарячою, причому без попереднього “розігріву”. Вже у першій чверті команди всіма силами вкладалися до процесу. Приблизно рівне співвідношення влучань і промахів, а також підбирань, вилилось до мінімальної різниці в рахунку за підсумками стартової 10-хвилинки – 20:18 на користь господарок.

Другий відрізок матчу можна заносити до списку кращих у сезоні з боку “КПУ”. Запоріжанки впіймали неописуваний кураж. Два трюльники Катерини Тихонової, шість очок Дар’ї Штури і вісім Ірини Ель Хажмир! І накінець — влучний постріл з-за дуги Вікторії Ковалевської вкупі створили відрив “Козачки” + 12. На великій перерві табло фіксувало рахунок 43:31 на користь господарок.

Деякий час у передостанній чверті наші спортсменки тримали суперниць на відстані. В одну мить перевага сягнула 17 балів. Але після п’ятої хвилини цього відрізку матчу гості почали наздоганяти “козачок”. Спершу дальнім ударом відзначилась Дарина Дубровська. Згодом, після трьох підбирань у нападі кошик “КПУ” поцілила Олена Огороднікова. А ще за півхвилини – зірковий час Ольги Сівакової. Менш ніж за 60 секунд вона заробила сім очок (шість із яких з-за дуги). На додачу – вражаюча точність Тетяни Юркевічус (найрезультативніша гравчиня протистояння) і перед завершальною частинкою зустрічі розрив скорочується до цифри 5.

У фінальній 10-хвилинці баталії розпалилися до межі. До самого кінця матчу на арені панували гойдалки. Момент істини відбувся за 15 секунд до сирени. За нічийного рахунку 73:73 Дарина Завертайло здобуває право на два штрафних, після фолу Яни Стрілько. Обидва кидки досягли мети. За кілька миттєвостей гості отримали право на ще два постріли зі штрафної лінії. Раніше згадана Ольга Сівакова була не менш влучною за свою напарницю під 10 номером. Отже – 73:77 – перемога за БК “Франківськ-ПНУ”.

 

Прес-служба БК “Козачка-КПУ”