“Козачка-КПУ” продовжила невдалий вояж Західною Україною

У впертій боротьбі “Франківськ” продовжив переможну серію над “козачками”

Жіноча Суперліга.

БК “Франківськ-ПНУ” – БК “Козачка-КПУ” – 77:73 (25-18, 15-26, 18-14, 19-15)

БК “Франківськ-ПНУ”: Сівакова (17 + 4 підбирання + 6 втрат + 3 перехоплення), Мбає (17 + 2 підбирання), Завертайло (15 + 6 підбирань + 3 втрати), Сидорак (12 + 10 підбирань + 4 втрати), Огороднікова (9 + 10 підбирань + 5 передач + 4 втрати), Дубровська (7 + 7 підбирань)

БК “Козачка-КПУ”: Черненко (22 + 7 підбирань + 4 втрати), Ель Хажмир (17 + 6 підбирань + 3 передачі), Стрілько (10 + 8 підбирань), Ковалевська (9 + 8 підбирань + 5 перехоплень), Тихонова (9 + 6 підбирань + 3 перехоплення), Штура (6 + 3 підбирання + 2 перехоплення)

 

Останній виїзний поєдинок лютого “Козачка” провела на межі сил. Франківськ ледь не втратив украй важливі очки. Хоча розпочиналося все для підопічних Юрія Процюка доволі райдужно. На четвертій хвилині стартової чверті господарки були попереду 9:2. Програний ривок, який у минулому півріччі був прикрою “традицією” запоріжанок, призвів до того, що на перерву наш колектив пішов з відставанням у сім пунктів. Як завжди причиною стала погана влучність. Навіть демонструючи добру боротьбу за підбирання в нападі – “козачкам” не вдавалося брати очки другого шансу. Другий відрізок матчу став повною протилежністю. Вже на 9 секунді триочковим відзначилась Ірина Ель Хажмир. Згодом намацала дальній кидок Ольга Черненко (котра в підсумку стала кращим бомбардиром гостей в цій грі). Приклали руку до взяття кошика суперниць і Катерина Тихонова, Дар’я Штура, Вікторія Ковалевська та капітан – Яна Стрілько. Так і було виграно першу половину зустрічі. На великій перерві табло фіксувало рахунок 40:44 на користь Запоріжжя.

У третій 10-хвилинці боротьба йшла відносно рівно. Господарки ні на мить не давали опоненткам розслабитися. Команда ж Вікторії Большакової втримувала перевагу … але за 10 секунд до завершення чверті старання Франківську принесли плоди. Цифри вирівнялись – 58:58. Розпочавши останній відрізок матчу за рівних умов, команди мабуть забули про все, окрім баскетболу. Інтрига та емоції досягли апогею. Шість разів перевага перебігала з одного в інший бік! Власне останній шанс “Козачки” перервати ланцюжок поразок був за півтори хвилини до фінальної сирени. Яна Стрілько здобула 2 очки, внаслідок чого відставання гостей звузилось до 2 пунктів. Трохи згодом – атака господарок, де Ольга Сівакова (тепер вже у складі “ПНУ”) хибить у проході. Підбирання забирає наш капітан та пасує Вікторії Ковалевській. Однак Вікторія не влучає, після чого м’яча забирає Дарина Завертайло та вдало б’є трюльник, який для “КПУ” і став роковим. Після цього тільки Яна Стрілько спромоглася на забиття одного штрафного. У підсумку все це означало виграш БК “Франківськ-ПНУ” – 77:73.

Наступний матч жіночої Суперліги БК “Козачка-КПУ” проведе у палаці спорту «Юність» 1 березня з нещодавнім кривдником СБК “Львів”. Початок зустрічі о 16.00.

 

Прес-служба БК “Козачка-КПУ”