СБК “Львів” утретє в сезоні перемагає “Козачку”

Статистика “козачок” говорить сама за себе. У грі проти Львову запоріжанки виклались на всі сто. Додати б іще трохи стабільності і виїзна перемога була б цілком реальна. Але на заваді стала втома, накопичена в поточному сезоні. Можливо звідси й 19 командних фолів.

Аж три представниці “КПУ” були на межі п’ятого порушення, котре б означало дострокове завершення поєдинку (Ель Хажмир, Тихонова та Стрілько). Також про виснаження свідчить й гра в нападі однієї з кращих бомбардирів “КПУ”, вже згаданого капітана команди – Яни Стрілько (сьогодні на її рахунку лише 2 очки). Однак при цьому, найдосвідченіша гравчиня в складі гостей зробила 7 підбирань та 3 перехоплення. Тож у цьому бою головним козирем Запоріжжя стала командність та принциповість.

Програвши стартову чверть, колектив Вікторії Большакової взяв неймовірний міні-реванш у другому відрізку протистояння. Триочкові Ольги Черненко заворожували. Певний кураж ухопила й Ірина Ель Хажмир. Також слід відзначити другий матч поспіль, у якому доволі впевнено виглядає Дар’я Штура. Провівши більшу частину сезону в так званому “затінку” № 22 починає розкривати власний потенціал. Сьогодні вона стала третьою в списку бомбардирів своєї команди (14 очок). Не відставала від колег і Катерина Тихонова. Загалом друга чверть стала найбільш вдалою для чинних переможниць Вищої ліги. Проте перегравши суперниць (12-19) гості не пішли на велику перерву в статусі лідерів. Табло фіксувало нічию – 30:30.

А от після 15-хвилинного відпочинку раніше озвучена втома нагадала про себе в повній красі. Ольга Черненко, чиєю грою в попередній чверті було неможливо намилуватись, стала припускатися втрат і хибити. Чимало помилок та промахів було й в інших “козачок”. Об’єктивно з боку СБК “Львів” теж мало місце певне виснаження. Наприклад одна з лідерок Христина Філевич провела відверто не кращий свій поєдинок у нападі. Але чи то завдяки більшій мотивації, можливо за рахунок рідних стін, наш опонент, попри всі помилки, був трохи сильнішим. 49:43 на користь господарок – результат передостанньої 10-хвилинки. Ніякого відчаю з боку “КПУ”! Продовжили боротися до останньої секунди. Ще двічі відзначилась Дар’я Штура. Стільки ж разів поцілила кошик і Ольга Черненко. Яскравий результативний прохід показала місцевій публіці й Катерина Тихонова, додавши до нього трохи згодом трюльник. Але суперниці за цим не споглядали зі смиренністю. До сьомої хвилини чверті в них майже не було проблем із влучністю.

Врешті-решт це означало третю перемогу СБК “Львів” над “Козачкою” в сезоні 2018-2019. Такий результат дуже доречний для команди Ірини Кленіної. Він дозволить львів’янкам продовжити боротьбу за вихід у плей-офф.

 

 

Жіноча Суперліга.

СБК “Львів” – БК “Козачка-КПУ” – 67:60 (18-11, 12-19, 19-13, 18-17)

СБК “Львів”: Ковтун (17 + 10 підбирань), Філевич (14 + 16 підбирань + 2 перехоплення), Бабич (11 + 7 підбирань + 5 передач), Краснікова (11 + 7 підбирань + 5 передач), Зволяк (8 + 3 підбирання), Дубас (4 + 7 підбирань + 6 передач), Скакаліна (2)

БК “Козачка-КПУ”: Черненко (16 + 6 підбирань + 4 втрати + 3 перехоплення + 2 передачі), Тихонова (15 + 4 підбирання + 3 передачі + 2 втрати + 3 перехоплення), Штура (14 + 4 підбирання + 2 передачі), Ель Хажмир (11 + 4 підбирання + 4 передачі), Стрілько (2 + 7 підбирань + 3 перехоплення), Ковалевська (2 + 2 передачі)