Результативність Маліка Трента допомогла БК «Запоріжжя» дотиснути «Політехнік»


Баскетболістів «Запоріжжя» заздалегідь записали у явні фаворити цієї дуелі, зважаючи на травму Ті Джея Кромера і результати, які показує «Політехнік» без свого лідера. У січні команда Володимира Коваля програла всі матчі без виключення, тоді як запоріжці навпаки, почали посильно працювати над тим, щоб повернути собі перше місце у Суперлізі. Однак сама гра вкотре підтвердила тезу про непередбачуваність нинішнього сезону.

Статус фаворита запоріжці виправдовували хіба що у стартові дві хвилини матчу. За цей час вдалося засипати кошик суперника, отримавши подвійну перевагу – 10:5. Далі «Політехнік» поступово налагодив гру на підбираннях, вирівняв становище та навіть встиг завершити чверть на свою користь – 20:18. Промайнула думка про можливу сенсацію, коли харків’яни спокійно почали збільшувати дистанцію у рахунку. Атака підопічних Валерія Плеханова переживала серйозні труднощі, через що прийшлося відпустити суперника – 23:31. Допоміг вийти зі скрутного становища новачок запоріжців Володимир Шевченко. За дві хвилини він набрав шість очок і зробив два підбирання, вибивши нічию своєю «трьохою» – 31:31. Завдяки Майклу Холтону, який і став найрезультативнішим гравцем першої половини матчу з 11-ма балами, господарі йшли на велику перерву у статусі лідера – 35:34 з одним «але». В останній атаці Холтону серйозно дісталося від суперника в обличчя і у другій половині він уже не з’являвся.

Більшість ігрового часу у другій половині гри лідирували запоріжці, однак через власні ж помилки не могли отримати більш комфортної переваги. Практично за кожною успішною дією команди Валерія Плеханова у нападі слідувала невдача в обороні: Делван Грем оформив черговий дабл-дабл, забивши чимало легких м’ячів, а снайпери харків’ян досить впевнено почували себе на периметрі. Нічийна третя чверть перетекла у нервову останню. Команди по черзі виходили вперед, влучно атакували з периметру та били згори. За п’ять хвилин до кінця на табло світилися нічийні цифри – 75:75.

Від сенсаційної поразки номінального фаворита врятував Малік Трент. За відсутності Холтона він взяв ініціативу на себе, набравши у другій половині 26 очок. Саме завдяки його активності після великої перерви господарі лідирували більшість ігрового часу і заходили в останню хвилину з перевагою «+4». Однак сам же Трент і надав супернику шикарну можливість перевести гру в овертайм. Антон Рочняк на останній секунді гри триочковий не влучив. Баскетболісти «Запоріжжя» втримали перемогу – 84:81.

Тепер на команду Валерія Плеханова чекає затяжна серія поєдинків на виїзді, найближчий з яких відбудеться 31 січня в Одесі. А до цього в усіх запорізьких вболівальників є нагода відвідати Матч Всіх Зірок у палаці спорту «Юність» 26 січня.

 

БК «Запоріжжя» – «Політехнік» 84:81 (18:20, 17:14, 24:24, 25:23)

БК «Запоріжжя»: Холтон (11), Кондраков (7 – 4 втрати), Мироненко (5), Хілл (13 + 9 підбирань), Пресслі (7 + 8 підбирань + 2 блок-шоти) – старт; Трент (30 + 7 підбирань + 8 передач – 5 втрат), Шевченко (7), Буц (4), Овдєєнко, Тітов.

Головний тренер: Валерій Плеханов.

«Політехнік»: Девіс (15 + 7 передач), Козлов (11 + 5 передач), Чугунов (7), Рочняк (7 + 4 перехоплення), Грем (29 + 16 підбирань + 4 передачі – 4 втрати) – старт; Завадський (6), Кузнецов (4 + 6 підбирань), Колотілов (2).

Головний тренер: Володимир Коваль.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»