Перемога над принциповим суперником виводить «Запоріжжя» на друге місце у Суперлізі

Зі старту господарі дременули у відрив. Майкл Холтон, заручившись підтримкою дальної артилерії від Андрія Мироненка, допоміг запоріжцям створити солідний гандикап за підсумком чверті – 29:17. «Дніпро» мав катастрофічно низький відсоток влучності кидків з гри, що поступово вдалося виправити. У другій чверті Мішула і компанія вирівняли гру, однак загальна перевага залишалася у господарів – 51:39. Запоріжці почувалися у трисекундній зоні як кіт у маслі, набравши з неї 26 очок (на 16 більше ніж суперник). Так само дніпряни не справлялися зі швидкими відривами підопічних Валерія Плеханова. Гості однозначно потребували великої перерви для тривалої розмови.

Після відпочинку команди розігнали власну результативність до неймовірних показників. На двох баскетболісти «Запоріжжя» і «Дніпра» набрали за чверть 64 очки! Гості виграли чверть – 31:34, але програвали – 82:73. Переломний момент настав усередині заключної 10-хвилинки, коли атака господарів відверто забуксувала. Дніпряни зусиллями лідерів (в першу чергу, Олександра Мішули) влаштували ривок 10:0, що дозволило команді відродити інтригу.

У фінальні дві з половиною хвилини основного часу «Дніпро» неодноразово підбирався до господарів на відстань одного влучного кидка, але остаточно зламати хід поєдинку запоріжці не дали навіть тоді, коли у вирішальну мить «мазали» свої штрафні та не могли вкластися у вісім секунд аби перетнути центр майданчика.

Під час найважливішого потенційно останнього володіння для «Дніпра» запоріжці не дали виконати Мішулі рятівний триочковий, а технічний фол Олександра обернувся влучанням Майкла Холтона з лінії і «+4» для підопічних Валерія Плеханова, які практично неможливо було відіграти за півтори секунди до фінальної сирени. Запоріжці встояли під натиском «Дніпра», перемогли – 93:90 і готуються до суботньої зустрічі з «Політехніком» у хорошому настрої.

 

БК «Запоріжжя» – «Дніпро» 93:90 (29:17, 22:22 31:34, 11:17)

Запоріжжя: Холтон (27 + 6 передач + 4 перехоплення), Кондраков (5), Мироненко (15), Хілл (12 + 5 підбирань), Пресслі (7) – старт; Трент (14 + 6 підбирань + 7 передач + 6 перехоплень – 7 втрат), Буц (7), Шевченко (4 + 8 підбирань), Тітов (2), Овдєєнко

Головний тренер: Валерій Плеханов.

Дніпро: Вільховецький (5 + 4 передачі), Мішула (24 + 4 передачі + 4 перехоплення), Закурдаєв (12 + 5 передач – 4 втрати), Сізов (5 + 5 передач), Тимофєєнко (15 + 12 підбирань – 4 втрати) – старт; Ревзін (12 + 7 підбирань), Глєбов (9 + 4 передачі), Натяжко (6), Кожем’якін (2)

Головний тренер: Денис Журавльов

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»