Завтра БК «Запоріжжя» розпочне битву за вихід до Фіналу чотирьох Кубка України

 

?????????»?????° ?????? ???? ???°?????????¶?¶??.

 

За вихід до Фіналу Чотирьох Кубка України запоріжцям доведеться поборотися із чинним володарем трофею – «Дніпром». Географічні сусіди останні роки міцно тримаються у лідерах найпопулярніших баскетбольних змагань України. У минулому сезоні «Дніпро» був близьким до того, щоб оформити «золотий дубль», але у Кубок вдалося покласти срібні медалі чемпіонату. Нинішній сезон «Дніпро» розпочав саме з трофею, завоювавши перший в історії Суперкубок України. Команда Дениса Журавльова дотримується максималізму у всьому – перемога у кожному матчі і у кожному турнірі, де бере учать. Однак зараз конкурентів значно більше і одним з них точно є баскетбольний клуб «Запоріжжя». Підопічні Валерія Плеханова не менше прагнуть місця у Фіналі Чотирьох Кубка України, про що неодноразово заявляв сам наставник. Запоріжжя давно має кубкові традиції, місцевий клуб неодноразово вигравав цей трофей для свого міста, тож чому б і зараз не повірити в успіх?

 

Обидва поєдинки чемпіонату Суперліги Парі-Матч, де команди обмінялися домашніми перемогами, повністю виправдовували статус дербі. Немає сумнівів у тому, що кубкові протистояння будуть ще більш запеклими. Перший раунд цього видовища відбудеться у «Запоріжжі», де господарям дуже важливо отримати максимальний результат, щоб їхати на виїзд із плюсовим гандикапом. Під питанням участь у цьому матчі капітана «Дніпра» Станіслава Тимофєєнка, який вибув на невизначений термін і не брав участі в останніх іграх своєї команди. Це може бути вагомою втратою для дніпрян, адже Тимофєєнко лідер команди за результативністю та підбираннями. Зате повністю відновився і демонструє свій звичний високий рівень найкращий пасуючий «Дніпра» Олександр Мішула. У ході сезону команда Дениса Журавльова зробила одне підсилення, зате яке! Український центровий Кирило Фесенко вже показав свою важливість у колективі та вміння виграти поєдинок на останній секунді. Варто пригадати і заключний матч року для «Дніпра» у чемпіонаті, де «Фес» зіграв важливу роль у вольовій перемозі над харківським «Політехніком».

 

Кубок України – це шанс команди Валерія Плеханова зробити цей сезон по-справжньому вибуховим, ну і перший бій за вихід до Фіналу Чотирьох повинен стати яскравим завершенням 2018-го року, у якому запорізькі баскетболісти і тренери достатньо попрацювали, щоб повернути віру своїх вболівальників у диво, яке точно трапляється під Новий рік.

 

26.12.18. Кубок України. 1/4 фіналу. ПС «Юність». БК «Запоріжжя» – БК «Дніпро». 19.00