МБК «Миколаїв» перемагає БК «Запоріжжя» у затятій боротьбі

У вирішальні хвилини запеклого двобою більш сконцентрованими були «корабели», які й увезли перемогу із Запоріжжя

БК «Запоріжжя» – МБК «Миколаїв» 82:84 (22:24 20:17, 21:25, на 19:18)

«Запоріжжя»: Холтон (10 + 4 передачі + 3 перехоплення), Кондраков (18 + 5 підбирань + 5 передач), Мироненко (15), Хілл (19 + 7 підбирань), Пресслі (4 + 4 підбирання) – старт; Буц (5 + 4 передачі), Трент (8 + 5 підбирань + 2 перехоплення), Овдєєнко (3), Тарасенко.

Головний тренер: Валерій Плеханов

«Миколаїв»: Зотов (4 + 8 передач + 3 перехоплення – 6 втрат), Попов (9 + 5 підбирань + 3 перехоплення), Приймак (6), Онуфрієв (7), Адедиран (9 + 5 підбирань) – старт; Омоера (26 + 5 підбирань), Давидюк (8), Анікієнко (2), Хохоник (5), Жуковський (6), Тонченко (2).

Головний тренер: Віталій Черній

 

Як і очікувалося, надпринципова дуель «Запоріжжя» та «Миколаєва» подарувала глядачам багато емоцій, видовища та драйву. Красномовні цифри – лідер на майданчику протягом всієї гри змінювався 23 рази. Перше слово сказали гості. Сергій Попов заробив для «Миколаєва» п’ять очок, запаливши на табло 5:1 на користь «корабелів». Відповідь господарів була не менш ефектною: Джервон Пресслі вколотив згори, Андрій Мироненко записав на свій рахунок два поспіль «трюльники». Ривок 8:0 супроводжувався успішною грою на підбираннях (7/3), до яких додавали оптимізму блок-шоти Пресслі. Але як тільки команда Віталія Чернія налагодила гру на підбираннях, гості швидко забули про відставання у шість очок. Поява з лави запасних 21-річного Андрія Хохонника освіжила командну взаємодію МБК «Миколаїв» і саме завдяки його триочковому гості завершили чверть із перевагою – 24:22.

 

Суперники й надалі не відпускали один одного у рахунку, відводячи важливе значення кидкам з периметру. У такий спосіб запоріжці заробили половину командних очок за 20 хвилин (7/15 реалізованих 3-очкових). Найбільше приклав до цього руку Андрій Мироненко – 4/7. Із 12 очками він був найрезультативнішим гравцем своєї команди, тоді як за гостей ефективно працював нігерієць Кіт Омоера – 13 очок. Запоріжці програвали підбір, але зробили менше втрат та мали кращий відсоток реалізації штрафних. Це принесло мінімально перевагу 42:41 за підсумком половини матчу.

 

Абсолютно рівною за грою та рахунком стала й третя чверть. Впродовж 10-хвилинки команди йшли м’яч в м’яч, не відпускаючи один одного на відстань більшу ніж у три очки. Єдине, запоріжцям ніяк не вдавалося стримати легіонера МБК «Миколаїв» – Омоеру, причому, хто б його не опікав. Із 19-ма очками нігерієць вирвався у лідери бомбардирської гонки. Його переслідувачем раптом став Юрій Кондраков. У третій чверті гравець БК «Запоріжжя» примножив свій доробок на 10 очок, ставши у потрібний момент лідером команди. Важливий епізод третьої чверті, а можливо і всієї гри – це видалення Маліка Трента. На останніх секундах чверті головний снайпер запоріжців несподівано отримав два неспортивних фоли, тому покинув майданчик. Господарі на той момент поступалися 63:66.

 

На старті заключної чверті «корабели» домоглися вже переваги у «+6». На те, щоб її погасити, запоріжцям знадобилося три хвилини і результативні дії Юрія Конракова. Після його трьохочкового влучання команди знову повернули гру у звичне русло. І так тривало до останньої хвилини. У неї запоріжці заходили із перевагою в одне очко, але Олексій Онуфрієв у потрібний момент змінив лідера. Поступаючись «-1», команда Валерія Плеханова не зуміла організувати, можливо, найважливішу атаку всієї гри. Суперник був більш сконцентрованим. Головний герой зустрічі Омоера залишив останнє слово за МБК «Миколаїв» і за вісім секунд до кінця запоріжцям вдалося лише скоротити відставання – 82:84.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»