У рідних стінах «Дніпро» взяв реванш у «Запоріжжя»

Залишившись без трьох гравців через перебір фолів, запоріжці не встояли у драматичній кінцівці «дніпровського» дербі

 

БК «Дніпро» — БК «Запоріжжя» 83:79 (27:19, 20:21, 15:22 21:17)

 

«Дніпро»: Мішула (13 + 7 передач), Закурдаєв (16), Ревзін (19 + 6 підбирань — 5 втрат), Тимофєєнко (9 + 9 підбирань), Кушніров (4 + 4 підбирання) – старт; Шундель (8 + 4 підбирання), Кожемякін (4), Натяжко, Сізов (1 + 4 підбирання), Фесенко (9 + 8 підбирань).

Головний тренер: Денис Журавльов.

 

«Запоріжжя»: Холтон (8 + 5 передач), Кондраков (9), Мироненко (15), Буц (7 + 4 підбирання), Хілл (17 + 8 підбирань) – с тарт; Овдєєнко (2), Теряник, Тарасенко (0 + 4 підбирання), Трент (8 + 4 підбирання + 5 передач), Преслі (13 + 4 підбирання).

Головний тренер: Валерій Плеханов.

У минулому сезоні ці команди провели чимало поєдинків між собою та неодноразово влаштовували шалені перестрілки з великою кількістю дальніх влучань. Зараз у колективах так само вистачає майстровитих снайперів, тому чогось подібного очікували і цього разу. Гості заявили про свої амбітні наміри зі старту: енд уан Антона Буца та набрані очки Кіндалла Хілла вивели запоріжців у лідери – 5:0. Андрій Мироненко міг доповнити міні-ривок ще й дальнім влучанням, але з-за дуги схибив. Дніпровську команду завів Олександр Мішула. У попередній грі з МБК «Миколаїв» він нічого не влучив з периметру, тому лідер господарів прагнув реабілітуватися у цьому матчі, набравши у стартовій чверті 8 очок. Дніпряни її виграли – 27:19 завдяки ривку 9:0, який влаштували у заключні півтори хвилини.

Запоріжці натхненно повернулися у гру після паузи і відповіли не менш ефектно: енд уан Майкла Холтона, трьоха Андрія Мироненка та ще два з фолом від Кіндалла Хілла швидко відправили «Дніпро» на хвилинну перерву. Далі на майданчику точилася рівна боротьба, але дніпряни якісніше виконували штрафні кидки, що й стало визначальним у першій половині матчу, яка завершилася з рахунком 47:40 на користь господарів. Цікавим був статистичний показник «+-» у новачка «Дніпра» Кирила Фесенка, за присутності якого команда отримала «+13».

Третя чверть минула за сценарієм нескінченних баскетбольних перегонів. Ривок від гравців «Запоріжжя» – 5:0 змінили своїм – 7:0 баскетболісти «Дніпра». У результаті шаленої гонитви стали нічийні цифри за підсумком 10-хвилинки – 62:62, але тривожним був четвертий фол для Майкла Холтона. Менше ігрового часу отримав Джерван Пресслі, якого наздогнав у показнику результативності Андрій Мироненко. В обох було по 13 набраних очок.

 

Таким чином результат дніпровського дербі вирішувався у заключній чверті. Вирішальними факторами для розв’язки стали фол-трабл всієї задньої лінії «Запоріжжя», індивідуальні помилки і перевага «Дніпра» на щиті. За 5 хвилин і 50 секунд до кінця матчу гості втратили через перебір фолів Холтона. Потім по цій же причині Юрія Кондракова і Маліка Трента. Команда Валерія Плеханова змушена була догравати поєдинок з Хіллом і чотирма українцями. Тим не менш запоріжці гідно тримали удар, однак серія індивідуальних помилок не дозволяла гостям створити хоч якийсь гандикап – один тільки Кондраков двічі сфолив на кидах здалеку від Мішули і Закурдаєва.

Підбір: «Дніпро» отримав занадто багато других шансів із третьої-четвертої спроби таки перетворював їх у набрані очки. У сукупністю з великою кількістю підбирань це й допомогло дніпрянам отримати невелику перевагу на заключних хвилинах. Запоріжці чіплялися до останнього: спершу зуміли відігралися із рахунку 75:70, потім за рахунку 80:77 і найважливіший енд-уан на кінець володіння оформив Андрій Мироненко. Бонусний штрафний Андрій не забив, але гості забрали підбір, після якого Мироненко ще раз кидав здалеку з дуже складного становища – і не влучив. Інтригу до кінця тримав і Олександр Мішула, який наполегливо мазав штрафні. Не влучив один за рахунку 81:79 і залишив запоріжцям шанс на порятунок, але Хілл, залишившись в ізоляції і продавивши Сізова, отримав блок-шот від Тимофєєнка.

 

«Дніпро» таки зумів закрити дужу складну гру на свою користь, незважаючи на всі старання запоріжців, яким явно не вистачило американських легіонерів на останніх хвилинах. Дніпряни взяли реванш за поразку в першому колі і підтягнулися у групу лідерів. У підопічних Дениса Журавльова, як і у «Запоріжжя» з «Хіміком» – по 7 перемог в 10 матчах.

БК «Запоріжжя» завершує 5-матчеву виїзну серію з трьома перемогами у своєму активі і тепер запорізьких уболівальників очікує вже 5-матчева серія домашніх ігор від своїх улюбленців. У листопаді до палацу спорту «Юність» завітають «Черкаські Мавпи» (17 листопада о 14.00) та «Київ-Баскет» (19 листопада о 19.00). У грудні запоріжці прийматимуть «Хімік» (7 грудня о 19.00)«Одесу» (9 грудня о 14.00) та МБК «Миколаїв» (21 грудня о 14.00). На всі ці матчі квитки можна придбати завчасно у касах та на сайті агентства http://musin.zp.ua.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»