Битва за бронзу Суперліги: ЦСКА взяв реванш у ЗНТУ-ЗАБ

 zntu-zas-39Зіграли між собою ЦСКА  та ЗНТУ-ЗАБ – непримиренні конкуренти в гонитві за бронзою.

Як і очікувалось, матч на майданчику зали столичного НУФВСУ пройшов у напруженій боротьбі, що іноді ледь не переходила в рубку. «Аби тільки не травмували один одного» — непокоївся на трибунах у перерві головний тренер збірної України Віталій Андронов. Команди дійсно грали з величезним бажанням і подекуди не жаліли один одного. Звідси й велика кількість двохвилинних вилучень, була й пряма червона картка, яку вже на початку матчу за удар суперника отримав лінійний ЗНТУ-ЗАБ Дмитро Ільченко.
Перший тайм завершився нічиєю 11:11. Матч був настільки рівним, що упродовж більш ніж 50-ти хвилин ігрового часу жодній з команд не вдавалось відірватись у рахунку більш ніж два м’ячі. Статистика говорить про значну перевагу ЦСКА у грі воротарів: Володимир Шупік відбив 47% відсотків кидків, 45% — у Богдана Панченка. Показники голкіперів ЗНТУ-ЗАБ Антона Терехова та Максима Волювача відчутно менші. Вплинули на результат й інші проблеми в грі гостей, а також максимальна згуртованість господарів. Після того, як на 21-й хвилині другого тайму рахунок став 18:18, ЗНТУ-ЗАБ не міг забити упродовж майже 9 хвилин, натомість пропустив за цей час 5 голів. Зломивши опір суперника в кінці гри, ЦСКА виграв матч 24:19. У переможців по 5 голів забили лівий півсередній Ігор Гурін та лінійний Дмитро Тютюнник. У гостей 5 точних кидка на рахунку лівого півсереднього Леоніда Михайлютенка, 4 у центрального Владислава Кобзія.
ЦСКА (головний тренер Володимир Леонтьєв) взяв реванш за виїзну поразку від ЗНТУ-ЗАБ (Ростислав Ланевич) і тепер в особистому протистоянні команд у поточному чемпіонаті нічия 1:1. Київський та запорізький клуби до кінця сезону зустрічатимуться ще двічі. Саме в цих іграх, вочевидь, і визначиться доля бронзи.
Сергій ЦУКІЛО
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ