БК «Запоріжжя» підтверджує реноме лідера в Южному

За рахунок командних дій баскетболісти «Запоріжжя» нівелювали сильні сторони бронзового призера Суперліги Парі-Матч

«Хімік» – «Запоріжжя» 87:95 (19:32, 18:14, 21:16 29:33)

«Хімік»: Рябчук (10 + 3 перехоплення), Едвін (7 + 5 втрат), Войналович (3), Антіпов (2 + 4 підбирання), Павлов (21 + 4 підбирання) – старт; Мальчевський (10 + 4 передачі), Ковальов, Сидоров (10 + 8 передач), Джонс (23 + 4 підбирання).

Головний тренер: Віталій Степановський

 

«Запоріжжя»: Холтон (10 + 6 передач), Кондраков (8), Мироненко (17), Буц (7), Хілл (16 + 7 підбирань) – старт; Овдєєнко (1), Теряник, Тарасенко, Анісімов (6), Трент (30 + 4 підбирання + 5 передач + 6 перехоплень + 6 втрат).

Головний тренер: Валерій Плеханов

 

У стартовій чверті господарями на майданчику почувалися баскетболісти «Запоріжжя». Гості відразу дременули вперед – 6:0 (чотири бали до командного доробку записав Юрій Кондраков), після чого Майкл Холтон влучив ще й три з фолом. Команда Валерія Плеханова демонструвала якісну командну гру, реалізувавши за чверть 4/5 дальніх кидків, тоді як у суперника на периметрі простежувалася проблема – 0/4. Завдяки кращій грі на підбираннях южненці не відпускали суперника за «десяточку», аж поки на майданчику не з’явився Малік Трент. Американець швидко почав набирати очки, ставши найрезультативнішим у стартовій 10-хвилинці, яка завершилася яскравим влучанням з-за дуги на останній секунді від Антона Буца – 19:32.

 

Другий ігровий відрізок краще розпочали вже господарі. Протягом однієї хвилини «Хіміку» вдався ривок – 5:0, що обірвав своїм тайм-аутом Валерій Плеханов. Пауза минула з користю. Згодом Андрій Мироненко реалізував другий поспіль дальній кидок, який знову повернув перевагу гостям «+13». Гості виграли ще й підбирання у другій чверті у більш потужної передньої лінії «Хіміка» та продовжували домінувати на периметрі. Малік Трент і Андрій Мироненко були кращими снайперами запоріжців у першій половині (13 та 9 очок відповідно), а загальний відсоток реалізації дальніх кидків команди залишався дуже пристойним – 6/7 (85%). Южненці мали катастрофічно низький показник у цьому компоненті – 1/11 (9%), тому й поступалися – 37:46.

 

Під час великої перерви Віталій Степановський ще раз спробував зарядити своїх підопічних необхідними емоціями і третю чверть «Хімік» розпочав з ривка, який знову примусив Валерія Плеханова брати хвилинну паузу. Усередині чверті южненці максимально наблизилися у рахунку 50:52 – та своєчасним дальнім влучанням Кіндалл Хілл збив атакуючий темп суперника. Ще раз, коли господарі були близькими до мети, кидком з-за дуги відповів Андрій Мироненко. Необхідний запас міцності тримався, хоча й не такий переконливий – 58:62 на користь «Запоріжжя» перед останньою чвертю.

 

Своєю командною грою та несамовитою віддачею підопічні Валерія Плеханова зуміли не тільки втримати перевагу, але й у потрібний момент її розвинути. Результативний прохід Майкла Холтона дозволив гостям віддалитися на відстань дев’яти очок. Коли Олександр Рябчук влучив один з небагатьох дальніх кидків, у запоріжців своїми «трьохами» відповіли Антон Буц, Юрій Кондарков і Андрій Мироненко. Контраргументів у «Хіміка» не було. Закономірно, що саме триочковий Маліка Трента фактично закрив гру. Американець, який на минулому тижні став найкращим гравцем Суперліги Парі-Матч, провів свою кращу гру у сезоні, набравши у підсумку 30 очок + 6 перехоплень + 5 передач + 4 підбирання (РЕ – 35). До того ж, Трент вийшов у лідери сезону Суперліги Парі-Матч за результативністю — 21,7 очка у середньому за гру та за ефективністю — 22,3РЕ у середньому за матч.

 

Баскетболісти «Запоріжжя» перемагають бронзового призера Суперліги Парі-Матч на його ж майданчику – 95:87 і за два дні зіграють проти «Одеси», яка сьогодні здобула свою четверту перемогу в сезоні, обігравши МБК «Миколаїв».

 

Прес-служба  «Запоріжжя»