Дублери БК «Запоріжжя» закріпилися у статусі лідера чемпіонату першої ліги

basketballМинулих вихідних команда «ЗАПОРІЖЖЯ-2-ЗНТУ» у рамках першості України серед команд першої ліги приймала «КРАМАТОРСЬК-ДЮКФП».

 
Вже у першому матчі, що проходив у стінах спорткомплексу ЗНТУ, запорізькі резервісти довели, що недарма очолюють турнірну таблицю. Щоправда, дебютні п’ять хвилин були за гостями, які вели з рахунком 6:0. Однак з виходом на ігровий майданчик Сергія Мясоєдова господарі досить швидко встановили рівновагу (8:8), а невдовзі вийшли вперед і вже не поступалися ініціативою.

 
Кінцевий рахунок зустрічі – 104:74 (28:19, 27:17, 24:20, 25:18) на користь запорізьких баскетболістів. Сергій Мясоєдов з найкращими показниками результативності та боротьби за відскоки м’яча став найкориснішим гравцем матчу з 39 балами ефективності. На 3 бали менше в активі Віталія Бикова, котрий порадував чотирма показниками гри, насамперед, результативними передачами і численними перехопленнями м’яча.

 
Для любителів статистики наводимо результативність та інші складові гри баскетболістів «ЗАПОРІЖЖЯ-2-ZOG» у цьому матчі: Рагімов (12 очок), Титов (2), Віт. Биков (14 + 13 підбирань + 11 передач + 12 перехоплень), Соколенко (5), Міхеєв (22 + 8 підбирань); Мясоєдов (36 + 14 підбирань), Юрченко (5), Басинських (8), Тимощук.

 
І недільний матч приніс перемогу студентам ЗНТУ – 95:71 (25:19, 19:20, 23:15, 28:17). Індивідуальний внесок гравців у командний успіх такий: Рагімов (15 очок + 6 передач), Титов (7 + 5 підбирань + 5 передач), Віт. Биков (24 + 11 підбирань + 8 передач + 7 перехоплень), Соколенко (8 + 7 підбирань), Міхеєв (17 + 5 підбирань); Тимощук, Мясоєдов (22 + 7 підбирань), Юрченко, Басинських (2). Єдине, за що можна закинути запорізьким баскетболістам, — програна боротьба за відскоки м’яча (41/45).

 
Коментар головного тренера «ЗАПОРІЖЖЯ-2-ЗНТУ» Кирила ВІКТОРОВА: «Оскільки ми йдемо на першому місці, не знаючи поразок, матчі з краматорською командою мали для нас неабияке значення. Треба було скористатися домашнім статусом цих ігор, аби закріпитися на чолі турнірної таблиці. Втім, курс на перемогу окреслюємо в будь-якому матчі в рідних стінах. У першому матчі ми практично весь час вели в рахунку, хоча й грали усіченим складом (кілька гравців після хвороби не мали змоги допомогти нам). Важко грати з малою ротацією…

 
Наступного дня тривалий час гра йшла на рівних. У другій чверті, коли  нам вдалося стабілізувати гру в нападі, почали агресивно захищатися, встигаючи підстрахуватися. Однак, коли я надав відпочинок Віталію Бикову, молодь кілька разів припускалася провалів, і на велику перерву ми за рахунку 44:39. Третю чверть ми також розпочали невдало, на тлі втоми припустилися кількох помилок. До честі моїх підопічних, у четвертому періоді, після тайм-ауту, вони заграли агресивно в захисті, підбирали м’ячі, побігли, й відрив склав двадцять очок…

 
Персонально хочу відзначити блискучу гру в першому матчі Віталія Бикова, який вперше в історії українських чемпіонатів серед чоловічих команд зумів оформити квадрупл-дабл, та Сергія Мясоєдова, який безпомилково пробив 18 штрафних з 21, а в другій зустрічі, окрім цих гравців, впевненими діями відзначилися молоді Рустам Рагімов та Яків Титов».

 
Наступні матчі резервісти запорізького клубу зіграють вдома 21 – 22 січня наступного року проти одеської команди «Динамо-БІПА».

 

 

Прес-служба БК «Запоріжжя-ZOG»