Команда Запорізького вищого професійного училища моди і стилю підтвердила статус кращих стрітболісток серед ЗПО

 

Відбулися обласні змагання з баскетболу 3х3 серед учениць закладів професійної освіти Запорізької області. У першості, що тривала в трьох містах регіону – Запоріжжі, Бердянську та Мелітополі, загалом взяли участь вісімнадцять жіночих команд.

Вирішальна ж битва за медалі розгорнулася в обласному центрі, у спортивному залі Запорізького професійного торгово кулінарного ліцею, де за нагороди зійшлися шість команд.

Як і торік головним  претендентами на нагороди стали дівчата Запорізького вищого професійного училища моди і стилю та господарки змагань — Запорізький професійний торгово кулінарний ліцей, а конкуренцію цим командам склав колектив Запорізького вищого професійного училища «Моторобудівник».

 

  • Беру участь в цих змаганнях вже не перший рік. Мені дуже подобається срітбол, адже це не лише гра яка перевіряє твою фізичну вправність, а й тренує розумові здібності  — тут треба думати, швидко вирішувати, куди краще кинути м’яча. Раніше у нас результати були не дуже третє-четверте місце. Але цього разу ми готувалися, брали участь в інших турнірах – приїхали поборотися за перше місце! – розповіла учениця Запорізького вищого професійного училища «Моторобудівник» Олександр Попович.

 

Втім і цього разу дівчатам з «Моторобудівника» не вдалося піднятися вище третього місця. Набравши однакому кількість очок з командами з професійним ліцеєм сервісу та Запорізьким будівельним центром професійно-технічної освіти, вони здобули «бронзу» за додатковими показниками.

  • Нам не вдалося потрапити до призової трійки, адже ми мало тренувалися разом. Але мені цікаво тут грати, є хороші суперниці, є чому повчитися. У нас в команді майже всі раніше займалися класичним баскетболом, але у нас в ліцеї нема спортивного залу, тож нам не вдалося добре підготуватися. Тому ми не засмутилися через те, що не здобули медалі, — ділиться враженнями від змагань учениця Запорізького професійного ліцею моди і стилю Валерія Ситенька.

 

Доля першого місця вирішилася в очній зустрічі господарок майданчика та торішніх переможниць – команди  Запорізького вищого професійного училища моди і стилю. Обидва колективи до цього перемогли всіх конкуренток. Втім і цього разу дівчата з училища моди і стилю не відділи головний трофей, здобувши перемогу 5:2, вони знов підтвердили статус сильніших стрітболісток серед закладів професійної освіти.

 

  • Змагання зі стрітболу ми вже проводимо років десять, вони замінили у програмі класичний баскетбол. Цей вид проводити легше, адже в команді лише по три гравці, тож можна зібрати більше команд. Звісно, хотілося б бачити ще краще представництво, і щоб команди з області мали можливість приїжджати на фінальний етап. Вже наступного тижня у нас відбудуться змагання зі стрітболу серед хлопців. Сподіваємось, побачити цікаву конкуренцію, — відзначив спеціаліст Запорізького обласного відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН Едуард Мотора.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН