Бердянські студенти  зібрали золоту колекцію на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

 

Південно-африканська республіка приймала чемпіонат світу з пауерліфтингу серед юніорів. Приголомшливо виступила на змаганнях збірна України – наші силачі посіли перше командне місце, обігнавши команди Японії та Росії.

Потужний внесок у цю перемогу зробили студенти Бердянського державного педагогічного університету – чотирьом з них вдалося стати медалістами світової першості.

 

Чудовий почин зробив студент БДПУ Владислав Чорний. Під час виступу на чемпіонаті світу бердянець двічі оновлював світовий рекорд у присіданні, який тепер становить 343 кг. У жимі лежачи показав результат — 190 кг, а в тязі — 295 кг. Набравши у сумі 828 кг, Владислав виборов титул чемпіона світу серед юніорів, повідомляє Вrd24.

 

Переможну естафету Владислава Чорного продовжила студентка III курсу факультету фізичного виховання Руслана Краснова, яка з результатом 495 кг у сумі триборства у ваговій категорії до 72 кг посіла перше місце.

 

Третім виступав магістрант I курсу факультету фізико-математичного, комп’ютерного та технологічної освіти Олександр Рубець, який у ваговій категорії до 105 кг став абсолютним переможцем чемпіонату світу. 410 кг в присіданні, 301 кг в жимі лежачи, 360 кг в тязі принесли Олександру переможну суму 1071 кг, яка стала рекордом світу серед юніорів.

 

Магістрант БДПУ Олександр Титаренко у ваговій категорії до 120 кг завоював золоту нагороду в присіданні з результатом 400 кг. На жаль, далі Титаренко не зміг взяти стартовий вага в жимі і не потрапив на загальний медальний подіум.

 

Підготували спортсменів до змагань заслужені тренери України Леонід Котенджи і Іван Збандут.