На Запоріжжі провели спортивно-патріотичний фестиваль «Хортиця єднає Україну»

Масштабний спортивно-патріотичний фестиваль під назвою «Хортиця єднає Україну» відбувся у Запоріжжі.  Учасниками триденного свята стали вихованці обласних федерацій ушу та спасу, які цими днями покращували майстерність та оздоровлювалися в спортивних таборах на славетному острові.

За три дні фестивалю юні спортсмени стали учасниками цілої  низки цікавих заходів. Стартували з дня «Східної культури». Ранок юні спортсмени розпочали майстер-класом з китайської гімнастики  тайцзи. Вдень дітей катали на китайському човні-драконі. А ввечері урочисто відкрили фестиваль спортивними змаганнями –вихованці федерації ушу демонстрували свою майстерність у видовищному таолу і бойовому саньда, показовими виступами радували козачата хі спасу. А родзинкою програми стали змагання між представниками різних єдиноборств – ушу-саньда і спасу.

Наступний день присвятили українській культурі. Зранку всі разом робили руханку на березі Дніпра під керівництвом тренерів зі спасу, потім змагалися у традиційних козацьких забавах на пляжі, стали учасниками пізнавальної екскурсії островом Хортиця. А на десерт всі разом танцювали під час дискотеки на відкритому повітрі.

В заключний день фестивалю пройшов під гаслом об’єднання східної та української культури – спортсмени ушу і спасу грали між собою в футбол та регбі. Згодом знайомилися з українськими ремеслами, східною зброєю, каліграфією та масажем під час  інтерактивного ярмарку. А феєричним завершенням триденного фестивалю стало свято фарб холі та святкування Івана-Купала на березі Дніпра.

— Нам вдалося вперше провести в рамках спортивного табору фестиваль «Хортиця єднає Україну». Головна мета була показати нашим дітям що є інші бойові мистецтва, як вони розвивалися, яке в них коріння. А головне – показати нашим дітям що таке національні бойові мистецтва, що таке «Спас», що таке острів Хортиця. Які традиції, яке коріння у нас, там де ми живемо, яка історія нашого Запорізького краю, — розповів один з головних натхненників та організаторів фестивалю «Хортиця єднає Україну», Президент Запорізької обласної федерації ушу Євген Шульга.

 

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ

 

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

[/smart-grid]