БК «Запоріжжя-ZOG» вирушив в гості до сусідів по турнірній таблиці

bczp-725 і 27 листопада БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» зіграє два важливі (з огляду на турнірне становище) матчі чемпіонату Суперліги Парі-Матч: відповідно – у Миколаєві та Кривому Розі.

 

Після першого кола обидва суперники запорізького клубу посідали місця в середині турнірної таблиці. А між тим, миколаївцям деякі прогнозисти пророкували боротьбу за восьмий рядок у регулярному чемпіонаті. Однак, потужно провівши стартовий матч проти «Черкаських Мавп» (92:71), у подальшому МБК «Миколаїв» зарекомендував себе командою, здатною завдати нищівного удару як з обох ліній атаки, так і з позиції центрового, де найкориснішим є Олександр Кушніров. Він неодноразово доводив, що для нього авторитетів не існує.  З 16,8 очка, 9 підбираннями за матч та коефіцієнтом корисності 21,35 «корабел» поступається першістю у списку найефективніших гравців чемпіонату тільки запоріжцю Максу Конате. Намагаючись нейтралізувати Кушнірова, команди-суперниці змушені перебудовувати свою гру в захисті, й тоді вільно почуваються Онуфрієв та Іванов.

 

 

Однак 23 очки та 9 підбирань Кушнірова у матчі першого кола (21 жовтня) не завадили команді Дмитра Щиглінського здобути перемогу з рахунком 88:84 (23:19, 19:13, 20:22, 26:30). Тоді миколаївцям не вдалося впоратися ані з Павлом Буренком (20 очок + 7 передач), ані зі Станіславом Овдєєнком (22 очки + 6 підбирань), ані з капітаном запорізької команди Олександром Рибалком (13 очок + 7 передач). Втім, перед матчем-відповіддю останнім варто враховувати, що в боротьбі під щитами потенціал МБК «Миколаїв» не обмежується одним Кушніровим – не менш колоритною є постать іншого центрового Костянтина Анікієнка.

 

 

«Кривбас» у першому колі зарекомендував себе найбільш організованою командою. Баскетболісти Кривого Рогу зазнали лише трьох поразок – від «Хіміка», «Дніпра» та «Черкаських Мавп», хоча могли розраховувати й на позитивній результати, якби вдача посміхнулася їм у кінцівках матчів. В другому колі криворіжці спромоглися перемогти на виїзді грізний «Будівельник». Але вже в наступному матчі вдома поступилися одеській «Біпі». В першій половині тієї гри травмувався минулорічний MVP чемпіонату Дмитро Глєбов і поки що перебуває у лазареті. До трійки снайперів «Кривбасу» нинішнього сезону входять Ігор Бояркін (10,9 очка), згадуваний вище Глєбов (10,8) та Дмитро Тихонов (9,9).

 

 

Саме Тихонов став основною ударною силою команди Валерія Плєханова у матчі першого кола, що відбувався на паркеті Палацу спорту ПАТ «ЗАБ» 23 жовтня й приніс перемогу «Кривбасу» — 59:58 (16:16, 19:23, 17:4, 7:15). Бігмен «Кривбасу» створив чимало проблем господарям, набравши в підсумку 18 очок при 75-відсотковій реалізації кидків із середньої дистанції та здійснив 6 підбирань м’яча. Квартет запорізьких бомбардирів у тому двобої виглядав таким чином: Макс Конате (11 очок), Станіслав Овдєєнко (10), Олександр Рибалко (9), Юрій Кондраков (8 + 5 підбирань).

 

 

На думку керманича БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» Дмитра Щиглінського, підсумки обох матчів із сусідами по таблиці матимуть архіважливе значення для його команди. Адже й МБК «Миколаїв», і «Кривбас» традиційно потужно грають у присутності своїх уболівальників. «Ми очікуємо на важкі протистояння, — говорить Дмитро Іванович. – «Миколаїв» в останніх матчах зазнав чотирьох поразок поспіль, а «Кривбас», вдало виступивши у Черкасах і Києві, вдома поступився одеситам. Тож обидва наші суперники намагатимуться реабілітуватися в очах власних прихильників, і нам легко там не буде. Ставимо за мету зіграти на межі своїх можливостей й досягти бажаного результату».