Знайомтеся, запорізькі олімпійці: Вікторія Кесарь

«ЗА!спорт» продовжує знайомити своїх читачів з тими запорізькими спортсменами, які вже за кілька днів захищатимуть честь нашої країни на Олімпійських Іграх в Токіо. Продовжуємо тему стрибунами у воду.

27-річна Вікторія Кесарь – одна з найбільш досвідчених спортсменок у Запорізькій команді. Для неї це не перший олімпійський цикл, у попередньому дівчина зупинилася за крок від потрапляння до Ріо-де-Жанейро.

Стрибками у воду Вікторія займається з трьох років. Має звання майстера спорту України міжнародного класу, і повний комплект медалей чемпіонату Європи – золото, два срібла і дві бронзи. Срібна  призерка Всесвітньої Літньої Універсіади (2017), була у топ-4 чемпіонату світу (2015). Олімпійські ліцензію виборола 2019 року на чемпіонаті світу, де посіла дев’яте місце в індивідуальному виступі на трампліні, оскільки перепустка була не іменною – Вікторії довелося доводити своє право виступати на Олімпіаді, з чим спортсменка успішно впоралася, неодноразово підтвердивши статус найсильнішої трампліністки України.

Перший тренер ЗТУ Скоріна Любов Олександрівна. Зараз тренується під керівництвом ЗТУ Журавльової Ірини Дмитрівни.

Цікаві факти: Серед захоплень Вікторії – боулінг і більярд риболовля, мріє навчитися грати на гітарі. Неодружена. Життєвий девіз: Ніколи не здавайся!

 

Ось що розповідала про себе Вікторія в інтерв’ю нашому сайту:

Я сторибаю з трьох років. Жили недалеко від басейну, тренери ходили по садочках і відбирали дітей. Спробувала, мені сподобалося. Потім пішла у спортивну школу поруч із басейном. До душі прийшовся мені цей вид спорту і батьки погодилися, щоб я займалася професійно. Виходить, уже 24 роки тут.

— 23 роки у басейні. Не набридає?

Іноді буває. Щодня одне й те саме, але, в принципі, у всіх людей щодня одне й те саме – родина, дім, робота. У нас також. Але є ще й подорожі, знайомства. Загалом мені все подобається.

 

Олена Назаренко