Запорізький спринтер Андрій Васильєв: “Прикро, що пропущу чемпіонат Європи”

Фото: Олександр Залевський

Провідний український спринтер Андрій Васильєв не візьме участі в чемпіонаті Європи у Римі. Як розповів атлет пресслужбі Федерації легкої атлетики України, має проблеми з коліном, тож зараз проходить відновлення.

«Життя професійного спортсмена так чи інакше пов’язане з болем і травмами. Ти ніколи не знаєш, яким саме буде твій шлях до успіху й у який момент перед тобою виникне перешкода на шляху до нього, – говорить Андрій Васильєв. – У мене дуже добре проходила підготовка до літнього сезону. Секунди, які показував на тренуваннях, вказували на те, що цього року я маю суттєво поліпшити свій результат.

Та й взимку час був ще одним доказом цього. 6,61 на 60-метрівці – це, в принципі, швидко. А враховуючи те, що це не моя основна дистанція і я не дуже хороший стартер, так тим більше.

Все йшло до того, що влітку я мав бігти 100 метрів за 10,15-10,20. Але всередині травня почало поболювати коліно. Спочатку тейпи й мазі допомагали. На командному чемпіонаті України все було добре. Звісно, показати високий результат, коли біжиш проти вітру -3,5 метрів за секунду, складно, але по самопочуттю було ще все добре. Біль не був сильним.

Ближче до чемпіонату Європи навантаження зростало, ми виходили на швидкі секунди й на балканському чемпіонаті вже відчув біль у коліні. На жаль, відновитися я не встиг.

Уже зробив МРТ. Ситуація поки не зовсім втішна, але ще маю поспілкуватися з кількома лікарями. Та ми вже почали плавний процес реабілітації і змінили тренувальний план. Звісно, прикро, що пропущу чемпіонат Європи, але тепер важливо добре відновитися, щоб реалізуватися й показати ті результати, на які здатний», – розповів Васильєв.