БК «Запоріжжя» готується до перших матчів в новому році

Цього тижня баскетбольний клуб «Запоріжжя» проведе інтригуючі поєдинки у Луцьку з оновленим «Київ-Баскетом», амбітними «Черкаськими Мавпами» та непередбачуваним «Старим Луцьком».   

12.01.2024. ОДЮСШ (Луцьк). БК «Запоріжжя» – БК «Київ-Баскет», 18:00. Пряма трансляція: «Суспільне Спорт» 
Перший матч у новому році команда Валерія Плеханова зіграє з «Київ-Баскетом». Якраз «бджолам» дістався найбільш ласий «шматок» після розформування «Будівельника» –  Дмитро Забірченко покликав за собою Павла Буренка, Льва Кошеватського та Максима Зайцева. Саме в цей момент «Київ-Баскет» дуже потребував змін: програні матчі в Черкасах болюче вдарили по турнірним задачам столичного клубу.
Новому наставнику вдалося проявити якості кризового менеджера. На чолі «Київ-Баскета» Дмитро Забірченко дебютував з трьох перемог на домашньому паркеті, попутно обігравши одного з лідерів «Черкаські Мавпи». Кадрові зміни вивели «Київ-Баскет» у статус одного із претендентів на золото.
Окрім дуелі колишніх гравців «Будівельника» у складі обох команд, є ще одна цікава сюжетна лінія – протистояння Валерія Плеханова й Дмитра Забірченка, які чимало часу попрацювали разом. Також вартий уваги той факт, що у першому колі запоріжці програли киянам «-3», при цьому не реалізувавши 14 штрафних.
 13.01.2024. ОДЮСШ (Луцьк). БК «Запоріжжя» – БК «Черкаські Мавпи», 17:00. Пряма трансляція: «Суспільне Спорт» 
«Черкаські Мавпи» потужно стартували у новому сезоні Суперліги Favbet, почули чимало компліментів на свою адресу, але далі стався певний збій. Протягом грудня підопічні Артема Сліпенчука тричі програвали суперникам, які йдуть нижче в турнірній таблиці. До того ж двічі у рідному залі. Тепер черкасці будуть відстоювати власні амбіції у матчах із конкурентами – «Запоріжжям» та «Дніпром».
На відміну від інших клубів, що поллють за медалями, «Черкаські Мавпи» не отримали підсилення після зняття «Будівельника». Натомість Андрій Кальніченко, який отримував 28 хвилин ігрового часу, вирішив завершити з професійною кар’єрою просто посеред сезону. Клуб знайшов рішення, повернувши в Україну Кирила Марченка. Цей форвард прославився у складі южненського «Хіміка», після чого виступав у Фінляндії та Молдові. Матч першого кола між «Запоріжжям» та «Черкаськими Мавпами» теж проводився у Луцьку, і тоді сильнішою була команда Валерія Плеханова – 80:68.
14.01.2024. ОДЮСШ (Луцьк). БК «Запоріжжя» – БК «Старий Луцьк», 16:00. Пряма трансляція: youtube-канал ФБУ
Серед усіх суперників луцького баблу найслабшим виглядає «Старий Луцьк». Та помилково вважати господарів баблу аутсайдерами як мінімум через те, що в першому колі запорізька команда поступилася – 70:74. У «Старого Луцька» глибока ротація, зіграний колектив та бажання чіплятися за результат, незалежно від статусу суперника.
У грудні команда Дмитра Чайковського видала дуже конкурентний відрізок у чемпіонаті. Волиняни обіграли «Політехніку» й «Прикарпаття», лише в клатчі поступилися сильним суперникам з Рівного та Одеси, а також програли  «Черкаським Мавпам» та «Київ-Баскету». При цьому «Старий Луцьк» продовжує працювати над підсиленням. Перед новим роком у розташування клубу приїхав другий легіонер – 25-річний американський захисник Маркіз Джексон, а команду залишив Григорій Алтухов.
Пресслужба  БК»Запоріжжя»