Запоріжці  представили Україну на молодіжному чемпіонаті Європи з легкої атлетики

ESPOO, FINLAND — JULY 13: Raphael Bouju of Netherlands competes in Men’s 100m during European Athletics U23 Championships Espoo — Day 1 on July 13, 2023 in Espoo, Finland. (Photo by Jurij Kodrun/Getty Images for European Athletics)

В фінському  Еспоо завершився молодіжний чемпіонат Європи з легкої атлетики. Україну представляли на змаганнях 41 атлет, в тому числі троє запоріжців. За підсумками змагань українські легкоатлети здобули два золота і два срібла та посіли 10 місце медального заліку за кількістю золота, і 13-ту позицію за загальним числом нагород.

Серед запоріжців найкраще виступив Андрій Васильєв.

На дистанції 100 метрів він  зміг кваліфікуватися до півфіналу чемпіонату Європи з другим результатом у своєму забігу 10,53. У півфіналі Андрій показав четвертий час серед обох забігів – 10,24, це новий особистий рекорд запоріжця, який не увійшов до офіційної статистики через вітер. У фіналі ж на українця чекала потужна конкуренція – всі учасники забігу мали швидші особисті рекорди і результати сезону. І в цій компанії Васильєв пробіг близько до свого офіційного PB (10,34) – з часом 10,41, і фінішував сьомим.

Також Васильєв представляв Україну у складі естафети 4х100 метрів. Українська команда, у складі: Андрій Васильєв, Ємець Владислав, Попов Ілля, Сосновенко Олександр, показала час 40,01 (10-й результат в загальному заліку) —  це найкращий результат сезону для молодіжної естафети, однак недостатньо для виходу в фінал чемпіонату Європи.

Ще один запорізький спринтер, Микита Барабанов, який тренується разом з Васильєвим у групі Костянтина Рурака, не зумів пробитися до півфіналу в бігу на 400 метрів. У забігу Микита був шостим – 47,15. В загальному заліку це 19-й час.

Також не пощастило стрибунці у висоту Вероніці Крамаренко. В кваліфікації вона стала 9-ю у своїй групі B, в найкращій спробі подолавши планку 1,77 м. Для виходу в фінал цього було недостатньо.