Запоріжець Андрій Васильєв  —  переможець командного чемпіонату Європи у складі естафети 4х100

 

У Польщі вчора офіційно стартували ІІІ Європейські Ігри. Але для легкоатлетів змагання почалися ще у вівторок – в рамках Ігор відбувається Командний чемпіонат Європи.

Як ми вже повідомляли, у складі збірної України виступає троє представників Запорізької області. Напередодні Катерина Карпюк посіла 6 місце серед жінок в бігу на 400 м, а Андрій Васильєв став четвертим на дистанції 100 м.

Вчора Андрій виступав у складі естафети 4х100 м. Український квартет у складі:  Ерік Костриця, Андрій Васильєв, Станіслав Коваленко та Олександр Соколов виступав у сильнішому забігу А разом зі збірними Словенії, Угорщині, Румунії Болгарії, Литви, Хорватії та Данії.

На відміну від жіночої збірної України, яка перед цим втратила паличку, хлопці показали блискучі передачі естафети, і потужний спурт на фініші від Олександра Соколова. З кращим часом в сезоні – 39,03, наша команда виграла змагання, і додала до заліку України 16 очок. Другою фінішувала збірна Словенії (39,29), третя – Угорщина (39,67).

За підсумками двох днів Командного чемпіонату Європи, збірна України  посідає друге місце в ІІ дивізіоні, але максимально наблизилася до лідера – Угорщини, яка має 331 очко, в України 293,50 очок. Нагадаємо, для того щоб повернутися до елітного дивізіону Командного чемпіонату Європи Україні потрібно увійти до топ-3 в своїй групі.

 

«ЗА!спорт»