Микита Барабанов та Катрина Карпюк приносять України третє місце Командного чемпіонату Європи

SILESIA, POLAND — JUNE 22: Mykyta Barabanov, Kateryna Karpiuk, Oleksandr Pohorilko and Anna Ryzhykova of Ukraine pose for a picture after the Mixed 4 x 400m Relay Div.2 Heat A during day three of the European Games 2023 at Silesian Stadium on June 22, 2023 in Silesia, Poland. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for European Athletics)

Вчора на Силезькій арені завершилися змагання Командного чемпіонату Європи серед команд II дивізіону. Заключним видом програми була змішана естафета 4х400, де Україну представили запоріжці Микита Барабанов і Катерина Карпюк, а також Олександр Погорілко та Анна Рижикова.

Українці виступали у найсильнішому дивізіоні А разом з командами з командами Данії, Латвії, Хорватії, Угорщини, Литви, Румунії та Словенії.

Розганяв естафету Микита Барабанов, який подолав свій відрізок за 46,45 і другим передав паличку Катерині Карпюк. Українка зуміла вирватися на першу позицію (52,07), і віддала паличку Олександру Погорілку. На передачі обійшли українців румуни, однак Погорілко на останніх метрах вирвався вперед (45,33) і першим віддав передачу капітану збірної України Анні Рижиковій. Анна протягом фінішного відрізка вела відчайдушну боротьбу з румунською атлеткою (час українки 51,28), аж раптом обох конкуренток обійшла словенка.

Таким чином, перемогу в естафеті має Словенія з кращим результатом сезону у світі 3:14,72. Друга Румунія – 3:14,83. Україна третя, з кращим результатом поточного сезону 3:15,13.

Тренують Катерину Карпюк та Микиту Барабанова ЗТУ Костянтин Рурак та Олена Рурак.

Результат естафети приніс нашій команді 14 очок, і закріплює на другому місці дивізіону. За підсумками змагань наша збірна набрала 435,50 балів, і забезпечила собі вихід до елітного дивізіону КЧЄ. Перемогу в II дивізіоні здобула Угорщина (456,50), на третю позицію вийшла Литва (372.50).