Микита Барабанов: Ставлю собі задачу викластися на всі 100% в естафеті

Запорізький спринтер Микита Барабанов цього сезону впевнено підтверджує статус одного з національних  лідерів на 400-метрівці. Нещодавно спортсмен виграв чемпіонат України серед молоді на дистанції 400 метрів (47,09) та був другим на 200-метрівці  (21,7).

Перед цим на командному чемпіонаті України серед дорослих фінішував другим , проте з особистим рекордом і нормативом на молодіжну Європу – 46,50, а  серед молоді цей результат приніс йому перемогу  командної першості країни. Обійшов Микиту на командному ЧУ у Львові лише Олександр Погорілко, який тоді теж оновив свій особистий та показав третій результат в історії країни – 45,34.

Нині Микита Барабанов готується до ІІІ Європейських Ігор, які нагадаємо одночасно будуть і командним чемпіонатом Європи – там вихованець Олени та Костянтина Рураків змагатиметься в мікс-естафеті 4х400м. Також цього літа на спортсмена чекає молодіжний чемпіонат Європи у Фінляндії.

Після виступу в Івано-Франківську спортсмен поділився  своїми думками з Жорсткою Атлетикою.

Чи задоволений результатом на молодіжному чемпіонаті України?

Якщо говорити про свою основну дистанцію 400 метрів – то не можу сказати, що задоволений результатом. На жаль, через погодні умови не вдалося реалізувати свій потенціал, відчуваю, що готовий бігти швидше.

Як можеш оцінити свої виступи на національних змаганнях цього сезону – чи всі завдання вдалося виконати?

Для мене сезон проходить вдало. На командному чемпіонаті України вдалося виконати всі настанови тренера та пробігти по особистому рекорду, а також відібратися на Європейські ігри у складі естафети, де я і проведу свій наступний старт.

Які наразі головні задачі ставиш перед собою? Як настроєний на Європейські Ігри.

Головним завданням перед собою зараз ставлю викластися на всі 100% на Іграх, показати там гідний результат та постаратися разом із командою поборотися за п’єдестал. А вже потім готуватимуся до чемпіонату Європи серед молоді, де намагатимусь показати все напрацьоване.